14,5 MILIOANE DE LEI PENTRU REABILITAREA TERMICĂ  A 12 BLOCURI DIN MUNICIPIU
14,5 MILIOANE DE LEI PENTRU REABILITAREA TERMICĂ  A 12 BLOCURI DIN MUNICIPIU
Veste bună pentru municipiul Satu Mare! Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a semnat contractele de finanțare pe care Primăria Municipiului Satu Mare le-a depus pentru reabilitarea a 12 blocuri de locuințe din municipiu. 

,,Avem proiecte aflate în implementare de peste 100 milioane de euro. Aceste proiecte de reabilitare termică, finanțate prin PNRR se alătură celor pe care le avem în derulare și sunt finanțate din fonduri europene, prin POR. Ne dorim să menținem ritmul de dezvoltare al orașului și facem tot posibilul să obținem cât mai multe finanțări europene și guvernamentale”, a declarat primarul Kereskényi Gábor. 

Contractele au o valoare de 14.491.400,26 lei, fiind finanțate prin Componenta 5 – Valul renovării din Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru reabilitarea și renovarea energetică a unor instituții sociale, culturale și de învățământ, precum și a unor clădiri publice și multirezidențiale. 

Primăria Municpiului Satu Mare a mai depus în luna octombrie în cadrul PNRR cereri de finanțare pentru alte 16 blocuri de locuințe, care urmează să intre în etapa de evaluare.