Festivalul Multicultural REFLECT, în 12-15 noiembrie în Sala Studio ,,Ács Alajos" a Teatrului de Nord
Festivalul Multicultural REFLECT, în 12-15 noiembrie în Sala Studio ,,Ács Alajos" a Teatrului de Nord
Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

În perioada 12 – 15 noiembrie 2023, Sala Studio ,,Ács Alajos" a Teatrului de Nord Satu Mare găzduiește Festivalul Multicultural REFLECT. Participă la Festivalul Multicultural Reflect de la Satu Mare delegația din Ucraina formată din viceprimarul Ujgorod - Ivan Zavydniak, consilierul local - Vasyl Pynzenyk, șefa Departamentului de cooperare internațională din Ujgorod - Viktoriya Tarakhonych și  directorul Teatrului Dramatic din Ujgorod - Rudolf Dzurynets.

 

Evenimentul e cuprins în proiectul „Dezvoltarea Culturii Transfrontaliere: Teatre Revitalizate în Satu Mare şi Ujgorod (Developing cross-border culture: Revitalised Theatres in Satu Mare and Uzhgorod)” și  promovează diversitatea culturală și lingvistică din această regiune atât de specială a Europei prin intermediul teatrului. Oferă publicului posibilitatea de a experimenta spectacole în limba română, maghiară și ucraineană, fiind o platformă unică de interacțiune și schimb cultural între artiști, trecând dincolo de barierele geografice, lingvistice și etnice.

 

Municipiul Satu Mare, în parteneriat cu Teatrul Ucrainean Regional Dramatic din Regiunea Transcarpatia şi Consiliul Local Ujgorod, implementează proiectul „Dezvoltarea Culturii Transfrontaliere: Teatre Revitalizate în Satu Mare şi Ujgorod (Developing cross-border culture: Revitalised Theatres in Satu Mare and Uzhgorod)”. 

 

Principalul obiectiv al acestui proiect este dezvoltarea potenţialului turismului transfrontalier în regiune printr-o ofertă culturală îmbunătăţită adresată populaţiei din judeţul Satu Mare şi regiunea Transcarpatia. Prin atingerea obiectivelor specifice se urmărește restaurea frumuseții istorice a spațiilor în care au loc spectacolele de teatru ale Teatrului de Nord din Satu Mare – Sala Studio ,,Ács Alajos" și ale Teatrului Ucrainean Regional Dramatic din Regiunea Transcarpatia și îmbogățirea vieții culturale în județul nostru și regiunea Transcarpatia. 

 

Bugetul total al proiectului este de 1.002.980,00 EUR, bugetul alocat Municipiului Satu Mare este de 564.640,00 EUR, din care contribuţia din partea Uniunii Europene este de 508.040,00 EUR, iar cofinanţarea ce revine municipalităţii este de 56.600,00 EUR.
Programul Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi co-finanţat de statele participante în program.

 

Lucrările de consolidare, reabilitare și modernizare la Sala Studio ,, Ács Alajos” au demarat în primăvara anului 2022, fiind reabilitate și modernizate atât sala în care au loc spectacolele de teatru, cu locurile rezervate publicului, cât și spațiile adiacente, fațada clădirii istorice, sistemele de iluminat și de sunet care răspund așteptărilor din secolul XXI. Luna trecută, Sala Studio ,, Ács Alajos” a Teatrului de Nord Satu Mare și-a deschis porțile pentru publicul sătmărean.

 

În cadrul Festivalul Multicultural REFLECT sunt programate ateliere și discuții, unde participanții vor putea să împărtășească experiențe, să învețe unii de la alții și să cunoască publicul celor două spații culturale.

 

Festivalul Multicultural REFLECT reiterează ideea normalității într-o perioadă atât de absurdă, importanța comunității și solidarității la nivel uman și cultural.

 

Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. 
Informații și rezervări: Agenția teatrală, str. Horea nr. 6
Tel.: 0261712106 | 0786538580
E-mail: [email protected]


𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥𝐞:

 

 𝐃𝐮𝐦𝐢𝐧𝐢𝐜ă 𝟏𝟐 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟖.𝟎𝟎, 𝐓𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐍𝐨𝐫𝐝 – 𝐒𝐚𝐥𝐚 𝐒𝐭𝐮𝐝𝐢𝐨
𝐇𝐀𝐎𝐒 de Mika Myllyaho, Teatrul de Nord Satu Mare – Trupa “Harag György”

 𝐋𝐮𝐧𝐢 𝟏𝟑 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟖.𝟎𝟎, 𝐓𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐍𝐨𝐫𝐝 – 𝐒𝐚𝐥𝐚 𝐒𝐭𝐮𝐝𝐢𝐨
𝐂𝐇𝐈𝐑𝐈𝐊𝐋𝐈 de Oleksandr Gavrosh, Teatrul Dramatic Ujgorod – Ucraina

 𝐌𝐚𝐫𝐭̦𝐢 𝟏𝟒 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟖.𝟎𝟎, 𝐓𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐍𝐨𝐫𝐝 – 𝐒𝐚𝐥𝐚 𝐒𝐭𝐮𝐝𝐢𝐨
𝐎𝐓𝐕𝐄𝐓𝐊𝐀 de Neda Nezhdana, Teatrul Dramatic Ujgorod – Ucraina

 𝐌𝐢𝐞𝐫𝐜𝐮𝐫𝐢 𝟏𝟓 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟔.𝟎𝟎, 𝐓𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐍𝐨𝐫𝐝 – 𝐒𝐚𝐥𝐚 𝐒𝐭𝐮𝐝𝐢𝐨
𝐄𝐓𝐄𝐑𝐍𝐀 𝐑𝐄𝐈̂𝐍𝐓𝐎𝐀𝐑𝐂𝐄𝐑𝐄 de Fredrik Brattberg, Teatrul de Nord Satu Mare – Trupa „Mihai Raicu”