×
PROIECTE MARI
MODERNIZARE CENTRUL NOU
MODERNIZARE CENTRUL NOU

Primăria Municipiului Satu Mare derulează ucrările de reabilitare a Centrului Nou, investiție realizată printr-un proiect finanțat din fonduri europene.Valoarea totală a proiectului: 33,363,982.92 lei

După 40 de ani, era momentul să aducem Centrul Nou al municipiului la un nivel demn de secolul XXI. Ne propunem să transformăm zona centrală într-una de atracție. Piața 25 Octombrie și Pasajul Coposu sunt în prezent într-o stare destul de avansată de degradare. Acesta este motivul pentru care am gândit și am realizat un proiect de modernizare a Pieței 25 Octombrie și a Pasajului Corneliu Coposu, pentru care am reușit să obținem finanțarea europeană. Ne dorim să oferim sătmărenilor un centru civic de care să fim mândri. Acest proiect este integrat cu cel care vizează reabilitarea Centrului Vechi, pentru care am câștigat de asemenea finanțare europeană. 

În cadrul proiectului va fi modernizat Centrul Nou al municipiului Satu Mare, Piața 25 Octombrie și Pasajul Corneliu Coposu, se va integra în peisajul architectural o pistă de biciclete, se va reface fântâna artezienă și se va amenaja un spațiu public generos pentru organizarea de evenimente și întruniri publice.
 De asemenea, se vor reface gradenele, Pasajul Corneliu Coposu, trotuarele și iluminatul public, astfel încât prin toate intervențiile propuse se urmărește îmbunătățirea amenajărilor peisagistice și crearea unui mediu propice pentru activități de petrecere a timpului liber. Reabilitarea Pieței 25 Octombrie și a pasajului Coposu va fi completată de realizarea pasarelei pietonale peste râul Someș, investiție care se află în prezent în curs de evaluare a ofertelor. 
 

 
INFORMĂRI / ȘTIRI
Investiția este realizată printr-un proiect finanțat din fonduri europene, având o valoare de 13.150.854 lei.
Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a vizitat șantierul din Piața 25 Octombrie, unde se estimează ca lucrările să fie finalizate până la sfârșitul lunii iulie.