CEA MAI ÎNALTĂ DISTINCȚIE CIVICĂ ACORDATĂ PERSONALITĂȚILOR SĂTMĂRENE!
CEA MAI ÎNALTĂ DISTINCȚIE CIVICĂ  ACORDATĂ PERSONALITĂȚILOR SĂTMĂRENE!
Consiliul Local al municipiului Satu Mare a votat în cadrul ședinței ordinare de joi, 30 septembrie, cele trei proiecte privind acordarea titlului de „Cetățean de onoare al municipiului Satu Mare” doamnei Ambasador extraordinar și plenipotențiar, Simona-Maria Miculescu, domnului rector al Universității Babeș-Bolyai, prof.univ.dr. Daniel-Ovidiu David și domnului Osváth Richárd, scrimer paralimpic, multiplu campion național și internațional.

Cele trei personalități sătmărene au contribuit prin activitatea lor profesională și realizările deosebite la dezvoltarea culturală și la prestigiul municipiului Satu Mare, fiind recunoscuți pe plan național și internațional. 


,,Titlul de Cetățean de onoare al municipiului Satu Mare este cea mai înaltă distrincție civică, o recunoaștere a meritelor și realizărilor profesionale care au avut un impact deosebit privind dezvoltarea comunității și promovarea municipiului Satu Mare, în țară și peste granițe. Prin acest gest onorific le mulțumim acestor personalități pentru munca și dragostea pe care o au față de orașul Satu Mare și locurile natale și le acordăm respectul cuvenit”, a declarat primarul Kereskényi Gábor. 


Ambasador extraordinar și plenipotențiar, Simona-Mirela Miculescu, delegat permanent al României la UNESCO este prima femeie din România care a obținut rangul de amabasador, cu o carieră diplomatică și universitară deosebită, de peste 30 de ani. 


Prof.univ.dr. Daniel-Ovidiu David, rector al Universității Babeș-Bolyai și fondator al Departamentului Psihologie Clinică și Psihoterapie, prof. asociat la Universitatea americană Icahn School of Medicine at Mount Sinai din New York, este unul dintre cei mai cunoscuți psihologi în comunitatea științifică, fiind premiat de nenumărate ori pe plan național și internațional pentru activitatea de cercetare și practică în psihoterapie și sănătate mintală. 


Sportivul paralimpic, Osváth Richárd, este multiplu campion naţional la spadă, fiind printre cei mai buni sportivi din lume la floretă şi sabie, la categoria sportivilor paralimpici. Richárd Osváth a câștigat 4 medalii olimpice, la Jocurile Paralympice de la Londra, Rio și Tokyo, iar în 2020 ocupă primul loc al podiumul la Cupa Mondială de la Eger, la categoria floretă.


Primăria Municipiului Satu Mare va organiza în perioada următoare ceremonii festive unde cele trei personalități vor fi invitate fiecare în parte pentru a li se înmâna Hotărârea de Consiliu Local, precum și diploma de Cetățean de onoare al municipiului Satu Mare.