DOI ANI PLINI DE ACTIVITĂȚI LA CENTRUL DE ZI PENTRU VÂRSTNICI
Centrul de zi pentru vârstnici situat pe Aleea Jiului a fost înființat prin Programul POCU 2014-2020, fiind finanțat din fonduri europene.

Centrul de zi pentru vârstnici situat pe Aleea Jiului a fost înființat prin Programul POCU 2014-2020, fiind finanțat din fonduri europene. Primăria Municipiului Satu Mare prin Direcția de Asistență Socială Satu Mare și în partneriat cu Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare au reușit astfel să acceze 2,7 milioane de lei pentru a le oferi seniorilor spații unde să desfășoare  activități pentru a se menține activi și optimiști, unde primesc sprijin și consiliere din partea personalului specializat și a mai multor oameni de bine, care în mod voluntar, s-au implicat pentru a organiza activități specifice seniorilor. După doi ani, centru este plin de viață, un loc primitor unde beneficiarii își petrec timpul liber. 

Rămânem alături de seniorii noștri și ne bucurăm că proiectul pentru care am accesat fonduri europene  în valoare de 2,7 milioane de lei a transformat centrala termică dezafectată de pe Aleea Jiului într-un centru primitor, plin de activități, care în acești doi ani devenit a doua casă pentru cei 164 de sătmăreni care au trecut pragul centrului. Ne dorim să mai deschidem astfel de centre și în alte cartiere ale municipiului și cu ajutorul ONG-urilor partenere vom reuși ca în viitor Satu Mare să fie un exemplu la nivel național în privința serviciilor sociale oferite seniorilor, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.