Proiectele noastre
Proiectele noastre

Proiectele majore derulate de Primăria Municipiului Satu Mare sunt următoarele:

 

1.    Podul peste râul Someș- zona str. Ștrandului - lucrările pentru construirea celui de-al treilea pod peste râul Someş avansează. Este cel mai mare proiect de infrastructură al municipiului din ultimii 30 de ani, o construcţie unică în nord-vestul României.
2.    Dezvoltăm orașul din fonduri europene. 48 de proiecte din fonduri europene - Portofoliul de proiecte din fonduri europene: Iluminat public: 2 proiecte mari; noi autobuze electrice; reabilitarea Liceului Tehnologic ,,Constantin Brâncuși’’; digitalizarea serviciilor publice; stații de încărcare pentru mașini electrice; modernizare Studio ,,Ács Alajos’’; modernizare Sala de Scrimă; reabilitare energetică la școli și licee; reabilitare energetică: peste 2000 de apartamente.
3.    Drumul expres Satu Mare – Oar: o investiție în valoare de 1.087.359.000 de lei. Drumul Expres va asigura legătura cu autostrada din Ungaria prin viitorul punct de trecere al frontierei de la Oar, acolo unde se va continua cu drumul expres M49 pe care vecinii maghiari îl construiesc pe partea lor. Pe traseul Drumului Expres Oar – Satu Mare denumit “Someș Expres”, care va avea o lungime de aproximativ 11 km (cu două benzi pe sens), se vor construi inclusiv: două noduri rutiere, două parcări (câte una pe fiecare parte), un Centru de Întreținere și Control.
4.    Complexul sportiv „Dinamo”, derulat în colaborare cu Federația Română de Fotbal - cuprinde un teren de fotbal cu gazon sintetic, cu dimensiunile de 100 x 60 m, aceste dimensiuni fiind acceptate şi pentru desfăşurarea competițiilor oficiale și a unor meciuri de cat. B şi C.  Vestiarele sunt reabilitate și terenul de baschet refăcut. În colaborare cu Federația Română de Fotbal a fost amenajat un teren de fotbal omologat pentru Liga a 2-a. Este o bază sportivă unică în nord-vestul țării care cuprinde și o pistă de atletism din material tartan, o pistă şi o groapă cu nisip pentru săritura în lungime și o tribună cu 200 de locuri.
5. Continuăm reabilitarea infrastructurii rutiere. În ultimii ani, Primăria a investit masiv în reabilitarea infrastructurii rutiere din municipiu, atât în zona centrală, cât și în cartiere. În 2023 au fost reabilitate zeci de străzi și trotuare și s-au semnat contractele pentru realizarea Parcării Supraetajate de pe strada M. Kogălniceanu și a Parcării etajate de pe strada Decebal
6.    Investim în sistemul educațional. În 2023 s-au alocat 47.2 milioane lei pentru buna funcționare a învățământului sătmărean. Au fost amenajate spații grupe de creșă la Grădinița cu Program Prelungit nr. 13, dotate cu mobilier și materiale didactice. Au fost schimbate centralele termice la mai multe unități de învățământ, montate panouri solare la Grădinița cu Program Prelungit nr. 6, Grădinița cu Program Prelungit ”Draga Mea” și Sala de sport Ecaterina Both. A fost reabilitată sala de sport a Școlii Gimnaziale Mircea Eliade și amenajat un laborator multimedia, s-a reabilitat sala de sport a Liceului Tehnologic Elisa Zamfirescu. Anul trecut au început lucrările de extindere la Școala Gimnazială Constantin Brâncoveanu și s-au pregătit documentele în vederea începerii lucrărilor de extindere a clădirii Școlii Gimnaziale Grigore Moisil.
7.    Extinderea spațiilor verzi: Ne dorim ca sătmărenii să se bucure de spații verzi care nu doar că dau culoare orașului, ci și contribuie la un mediu plăcut și atrăgător pentru toți locuitorii. În ultimii patru ani am plantat 3872 de arbori, 11328 plante perene, 4206 arbuști, 14903 bulbi de flori, am amenajat și gazonat o suprafață de 93824 mp și am plantat 3135 metri liniari de gard viu. Vom continua să îmbunătățim calitatea aerului prin spații verzi pentru că le considerăm esențiale pentru un mediu sustenabil.