Proiectele noastre
Proiectele noastre

Proiectele majore derulate de Primăria Municipiului Satu Mare sunt următoarele:

  1. Podul peste râul Someș- zona str. Ștrandului, un obiectiv de investiții foarte important pentru orașul nostru, în valoare de 168 milioane de lei. Este cea mai importantă investiție publică a Primăriei Satu Mare din ultimii 30 de ani.
  2. Dezvoltăm orașul din fonduri europene. Au fost semnat contracte pentru proiecte cu finanțare europeană în valoare de 215.302.977 lei, cau au intrat în perioada de implementare. În următorii trei ani, din 100 de euro investiți în oraș, 70 vor proveni din fonduri europene. 
  3. Complexului sportiv „Dinamo”, derulat în colaborare cu Federația Română de Fotbal. Complexul va cuprinde un teren de fotbal cu gazon sintetic,amenajarea unei piste de atletism din material tartan, a pistei şi unei  gropi cu nisip pentru săritura în lungime, precum și montarea unui sistem complet pentru iluminarea  nocturnă a terenului , cu 4 stâlpi de 20 m, cu reflectoare şi sisteme paratrăsnet, precum și a tribunei cu 200 de locuri.
  4. Continuăm reabilitarea infrastructurii rutiere. În ultimii patru an, Primăria a investit masiv în reabilitarea infrastructurii rutiere din municipiu, atât în zona centrală, cât și în cartiere. În 2020 s-au reabilitat peste 25 de străzi și trotuare. 
  5. Investim în sistemul educațional. Primăria a alocat în 2020 suma de 28.8 milioane de lei pentru buna funcționare a celor 40 de unități de învățământ din municipiu. De asemenea, s-au achiziționat 600 de tablete pentru elevii cu situații financiare precare. 
  6. Investim în transportul public. Primăria a cumpărat printr-un proiect european 17 autobuze hibrid Solaris. 
  7. Extinderea spațiilor verzi: Peste 1.600 de arbori au fost plantați în 2020 pe 50 de străzi din municipiu, fiind reabilitate și parcurile Piața George Boitor, str. Prahovei și str. George Călinescu.