DAS, Poliția Locală și Serviciul de Ajutor Maltez, în sprijinul persoanelor fără adăpost
DAS, Poliția Locală și Serviciul de Ajutor Maltez, în sprijinul persoanelor fără adăpost
Rugăm sătmărenii să anunțe Direcția de Asistență Socială Satu Mare în cazul în care cunosc cazuri ale unor persoane fără adăpost.

Începând din această noapte, echipa mobilă formată din personalul din cadrul Direcției de Asistență Socială Satu Mare, Poliției Locale și Serviciului de Ajutor Maltez se află pe teren pentru a veni în sprijinul persoanelor fără adăpost. Zece nopți la rând, echipa va identifica persoanele la risc, consiliindu-le pentru a merge la Adăpostul de noapte, iar celor ce refuză acest sprijin le va oferi ceai cald și pături pentru a trece peste nopțile geroase. 

 

Colaborarea între cele două instituții publice și Serviciul de Ajutor Maltez Satu Mare este una care datează de ani bun și ori de câte ori este nevoie, specialiștii din cele trei entități conlucrează pentru binele comunității. Fiindcă se anunță nopți geroase și zile cu temperaturi scăzute în termometre, echipa mobilă va ieși pe teren noapte de noapte pentru a veni în sprijinul oamenilor fără un acoperiș deasupra capului.

 

Specialiștii Direcției de Asistență Socială Satu Mare prezintă serviciile existente la nivel local, consiliind persoanele vulnerabile să opteze pentru Adăpostul de noapte, Poliția Locală asigură identificarea și transportul beneficiarilor la Centrul Social de Urgență pentru Adulți, iar Serviciul de Ajutor Maltez Satu Mare asigură ceai cald și pături oamenilor fără adăpost.


Rugăm sătmărenii să anunțe Direcția de Asistență Socială Satu Mare în cazul în care cunosc cazuri ale unor persoane fără adăpost. Facem apel la comunitatea locală să semnaleze aceste situații la numărul de telefon 0751.200.703 pentru ca echipa mobilă din cadrul Adăpostului de noapte să poată interveni imediat.