5 ÉVRE ADÓMENTESSÉGBEN RÉSZESÜLNEK  AZ ÉPÜLETEIKET FELÚJÍTÓK
5 ÉVRE ADÓMENTESSÉGBEN RÉSZESÜLNEK  AZ ÉPÜLETEIKET FELÚJÍTÓK
Mindazok az állampolgárok, akik élni szeretnének a lehetőséggel, a polgármesteri hivatal Lakossági Ügyfélfogadó Osztályán adhatják le a kérelmeiket amelyeket a Építkezés Ellenőrzési Iroda szakemberei ellenőriznek.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal adókedvezményt biztosít az épületeiket korszerűsítő tulajdonosoknak, amelynek értelmében öt évre mentesülnek az ingatlanadó fizetése alól mindazok, akiknek a felújítási terveit elfogadják az erre kijelölt szakemberek. Az önkormányzat ezzel is ösztönözni szeretné a tulajdonosokat, hogy minél több ingatlan kapjon új arculatot, ezzel is javítva a városképen.

Mindazok az állampolgárok, akik élni szeretnének a lehetőséggel, a polgármesteri hivatal Lakossági Ügyfélfogadó Osztályán adhatják le a kérelmeiket amelyeket a Építkezés Ellenőrzési Iroda szakemberei ellenőriznek. Amennyiben az igénylés pozitív elbírálásban részesül, a következő évtől érvénybe lép az adómentesség.

„Szeretném kihangsúlyozni, hogy azok is adómentességben részesülhetnek, akik korábban 500 százalékos adóemeléssel lettek szankcionálva. Az utóbbi három évben több épület lett felújítva a városközpontban mint azt megelőző húsz évben, de mindig rengeteg a tennivaló ezen a téren. Ezért is döntöttük úgy, hogy kedvezményben részesülnek azok, akik kiveszik a részüket Szatmárnémeti  küllemének a javításából.” – nyilatkozta az akcióról Kereskényi Gábor polgármester.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal egyébként több központi ingatlant önerőből, vagy partnerségben  újított fel, (a kitámasztott falú épület, a Gulliver Óvoda és 24-es számú óvoda.), másokat uniós forrásokból (7-es és 29-es számú óvodák, Constantin Brâncuşi Technológiai Líceum), és nemzetközi forrásokat is bevontak az iskolák korszerűsítésébe (Aurel Popp Művészeti Líceum, Kölcsey Ferenc Főgimnázium, Hám János Római Katolikus Iskolaközpont).