Elektromos és elektronikai hulladékgyűjtési kampány
Elektromos és elektronikai hulladékgyűjtési kampány
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a The Green Project üzemeltetővel közösen széles körű tájékoztatási kampány indít a régi és használaton kívüli elektromos és elektronikus hulladékok begyűjtésére.

A szatmáriak a környezetvédelmi világnapot úgy ünneplik, hogy szelektíven és felelősségteljesen gyűjtik a régi elektromos készülékeket. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a The Green Project üzemeltetővel közösen széles körű tájékoztatási kampány indít a régi és használaton kívüli elektromos és elektronikus hulladékok begyűjtésére.

A kampány fő célja, hogy a régi és használaton kívüli elektromos készülékeket a lakosság szelektíven és felelősségteljesen gyűjtése, ez a legjobb módja a környezetvédelmi világnap megünneplésének. Az akció 2024. május 10-től június 10-ig tart, és 2 fontos részből áll.

Az otthonról történő begyűjtés a kampány teljes időtartama alatt működik, ez az ÁLLANDÓ SZOLGÁLTATÁS az állampolgároknak, cégeknek és közintézményeknek egyaránt szól. Időpontegyeztetés a 0744 781 781-es telefonszámon, a 0800 444 800-as zöldszámon, vagy a https://thegreenproject.ro/comanda oldalon található megrendelőlap kitöltésével lehetséges.

A másik lehetőség, hogy a megadott átvételi pontokon adja le a lakosság a régi elektromos eszközöket. Május 18-án, szombaton 10 és 16 óra között Szatmárnémetiben az alábbi helyszíneket tehetik ezt meg: 

  • 14-es lakónegyed – a Cloșca és a Târnavei sétány találkozása
  • Városközpont – a Decebal híd alatti parkoló 
  • Solidarității lakónegyed: George Călinescu tér.

Mindazok, akik felelős módon szabadulnak meg a régi és használaton kívül elektronikai eszközeiktől, az OIREP ECO POSITIVE által felajánlott tombola keretében értékes ajándékokat nyerhetnek. A sorsolással kapcsolatos részletes információkat megtalálják az üzemeltető közösségi oldalán, a https://www.facebook.com/TheGreenProject.ro, a nyertesek listáját pedig a www.thegreenproject.ro címen.

Az elektromos hulladékgyűjtési kampány szervezője a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a The Green Project, a OIREP Eco Positive támogatásával