„FLEX – az újrahasznosítás csodája”, interaktív kiállítás a város központjában
Szeptember 28–30. között a folyóvízekből összegyűjtött műanyag hulladék újrahasznosításának tematikáját feldolgozó interaktív kiállítás érkezik Szatmárnémetibe. Az egyedi tárlat a Régi Főterén a Római Katolikus Székesegyház előtti parkolóban lesz megtekinthető mindhárom nap 10.00–16.00 között.

Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ és a Multisalva Egyesület szervezésében Szatmárnémetibe érkezik a „FLEX – az újrahasznosítás csodája” interaktív kiállítás, amely arra hivatott, hogy felhívja a figyelmet a műanyag hulladékok újrahasznosításának lehetőségére és fontosságára.
 

A kiállításnak interaktív jellege van. A kisebbek és a nagyobbak is megtalálják a számukra releváns információkat, tevékenységeket. A hajó formát öltött konténerben a műanyag hulladékgazdálkodásról bemutatott információk mellett, az újrahasznosítás gyakorlati részét is megismerhetik a kiállításon résztvevők. Mitöbb, ki is lehet próbálni ezeket a folyamatokat a műanyag gyűjtésétől kezdve, aprításon és az olvasztáson át, egészen egy teljesen új termék létrehozásáig.


„Túl sokat fogyasztunk, és nagyon keveset hasznosítunk újra. Fontos, hogy tisztában legyünk az újrahasznosítás és az újrafelhasználás fontosságáról, annak érdekében, hogy zöldebb, fenntarthatóbb környezetet hagyjunk a gyermekeinkre. Ugyanakkor fontos az is, hogy a környezetvédelem fontosságára neveljük a gyerekeinket. Az interaktív kiállítás ingyenesen látogatható, ugyanakkor remélem, hogy ez a kiállítás is segít abban, hogy a gyermekek és a fiatalok jobban vigyázzanak a közvetlen környezetükre”, nyilatkozta Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere.
 

A rendezvényt Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ és a Multisalva Egyesület szervezi.