Növeljük a bölcsődei helyek számát
Növeljük a bölcsődei helyek számát
Mivel évtizedek egyre többen szeretnék bölcsődébe íratni a gyermekeiket, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a továbbiakban is növeli a legfiatalabb gyermekek fogadására alkalmas intézmények számát.

Az utóbbi öt év során 220-ról 370-re emelkedett a befogadóképesség, miután három új intézmény lett elindítva, további háromban pedig növelve lett a helyek száma. Az idei évben a polgármesteri hivatal és a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság 300 ezer lejt utalt ki ezen intézmények felújítására, karbantartására és felszerelésére.


„Az első mandátumom elején megígértem, hogy kiemelt figyelmet fordítunk ezen probléma megoldására, hiszen a bölcsődék óriási segítséget nyújtanak azoknak a szülőknek, akiknek nincs ki vigyázzon a gyermekeikre. Ugyanakkor arra is figyelnünk kell, hogy a lehető legjobb körülményeket biztosítsuk számukra, hiszen a minőségi nevelést a lehető legfiatalabban kell elkezdeni.” – nyilatkozta Kereskényi Gábor polgármester.


Ugyanakkor nemrég hagyta jóvá a  Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztérium azt a pályázatot, amelynek értelmében a város északi és déli részén is finanszírozzák egy-egy új bölcsőde építését, miközben a Széchenyi (December 1.) utcai „Kiskakas gyémánt félkrajcárja” bölcsőde uniós finanszírozásból lesz korszerűsítve.