Újra megnyit a látogatók előtt a Tűzoltótorony!
Újra megnyit a látogatók előtt a Tűzoltótorony!
A város reprezentatív épülete május 21-én pénteken 16 órától újra megnyit a látogatók előtt.

A „G. M. Zamfirescu” Kulturális Központ által kezelt turisztikai látványosság 45 méteres magasságból rendkívüli panorámát ígér a látogatóknak.

 

Az épület a turisztikai és múzeumi órarend szerint, naponta 10:00 és 20:00 óra között látogatható,  beleértve a szombatot és a vasárnapot is, a hétfői nap kivételével. A felnőtt jegy ára 10 RON, a diákok, az egyetemisták és a nyugdíjasok kedvezményes árú,  5 lejes belépőt kapnak,  igazolvány felmutatásával. 0-14 éves kor között a belépés ingyenes.

 

A  műemlék népszerűsége és a panoráma különlegessége okán fotózási lehetőséget biztosítunk, 50 RON / fő / órás díjszabással. A város kivételes panorámájának a részletesebb megtekintésért 15 RON-ért lehet távcsövet bérelni. Kedvezőtlen időjárás esetén (eső, erős szél), a torony zárva tart. A műemlék látogatása során figyelembe kell venni a COVID-19 megelőzését célzó  előírásokat valamit  az épület látogatási szabályait is.

 

A Kulturális Központ ugyanakkor nyári munka lehetőséget biztosít a 18 év felettieknek, főként fiataloknak:  a munka a Tűzoltótorony látogatóinak fogadása, az idegen nyelvek ismerete (angol és/vagy német) kötelező jellegű. A következő idősávok választhatóak: Kedd-péntek: 16-20;  Szombat-vasárnap 10-20 (2 váltásban). Bővebb információk és jelentkezés itt: bit.ly/gardienii

 

A Tűzoltótornyot körülölelő Dr. Fátyol Rudolf parkban a Polgármesteri Hivatal és a Kulturális Központ csapata számos kulturális és szabadidős rendezvényt tervez a nyári időszakra, az aktuális járványügyi szabályzatok függvényében. Tartsanak velünk és kövessék a Kulturális Központ facebook oldalát: fb.com/gmzamfirescu