Szatmárnémetibe látogatott a svájci nagykövet
Pozitív visszajelzéseket kapott az utóbbi években a Szatmárnémetiben tevékenykedő vállalkozói köröktől – jelentette ki hétfőn a polgármesteri hivatalban tett tett látogatása során Őexcellenciája Arthur Mattli, Svájc bukaresti nagykövete.

Kereskényi Gábor polgármester Kovács Máté megyemenedzser társaságában fogadta a svájci diplomatát, valamint a Svájci-Román Kereskedelmi Kamara elnökét, Florin Glodeánt. A találkozón a résztvevők a lehetséges szatmári befektetésekről is egyeztettek.

„Arthur Mattli svájci nagykövet látogatása egy újabb bizonyítéka annak, hogy az utóbbi években történt beruházásoknak köszönhetően a svájci cégek érdeklődése is növekedett Szatmárnémeti iránt. Bízom benne, hogy az együttműködésünk a következő időszakban tovább erősödik, és mindkét fél számára eredményes lesz.
Szóba kerültek azok a lehetőségek, amelyeket Szatmárnémeti tud ajánlani a lehetséges befektetőknek, valamint azok az energetikai projektek, amelyek megvalósítása jelenleg is folyamatban van, és hozzájárulnak egy zöldebb is energiahatékonyabb város kialakulásához.” – jelentett ki a találkozót követően Kereskényi Gábor.
Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, sajtóosztály