Sătmărenii pot solicita în continuare ajutorul de încălzire a locuinței
Sătmărenii pot solicita în continuare  ajutorul de încălzire a locuinței
Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0261-714195 – Birou Beneficii Sociale.

Sătmărenii pot solicita în continuare la Direcția de Asistență Socială Satu Mare acordarea ajutorului la încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie pentru întreg sezonul rece 2023/2024. Pentru a beneficia de acest sprijin pe toate cele cinci luni, noiembrie 2023 – martie 2024, solicitanții trebuie să depună cererile și declarațiile pe propria răspundere până la data de 20 noiembrie 2023.


Aceste documente sunt disponibile la sediul Direcției de Asistență Socială, strada Ilișești nr. 4, sau pe pagina de internet www.dassatumare.ro.

Cererile se preiau de luni până joi, în intervalul orar 08.30 – 15.00, la sediul Direcției de Asistență Socială.

 

Până la această dată au fost depuse 671 de cereri, 546 pentru ajutor la încălzirea locuinței cu gaz, 29 de cereri pentru acordarea ajutorului la încălzirea cu energie electrică și 96 de cereri pentru încălzirea cu lemne.

 

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă pe perioada sezonului rece, respectiv perioada de 5 luni cuprinsă între data de 1 noiembrie a anului curent și până la data de 31 martie a anului următor, pentru încălzirea locuinței și pentru un singur sistem de încălzire utilizat și anume: cu gaze naturale, cu  energie electrică sau cu combustibili solizi/petrolieri/(lemne). Suplimentul pentru energie se acordă lunar pe tot parcursul anului și inclusiv pe perioada sezonului rece, pentru iluminatul locuinței și susținerea facilităților de gătit și se acordă cumulat în funcție de sursele de furnizare a energiei utilizate.

  
Pot solicita ajutorul pentru încălzirea locuinței persoanele singure a căror venit net lunar realizat în luna anterioară depunerii cererii nu depășește suma de 2.053 lei, precum și familiile a căror venit net lunar/membru de familie realizat în luna anterioară depunerii cererii nu depășește suma de 1.386 lei. 

 

Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0261-714195 – Birou Beneficii Sociale.