Până în 20 noiembrie se poate solicita ajutorul la încălzirea locuinței pe întreg sezonul rece
Până în 20 noiembrie se poate solicita ajutorul la încălzirea locuinței pe întreg sezonul rece
Persoanele care solicită acest ajutor după data de 21 noiembrie vor putea primi sprijinul financiar pe 4 luni din sezonul rece

Sătmărenii pot solicita în continuare la Direcția de Asistență Socială Satu Mare acordarea ajutorului la încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie pentru întreg sezonul rece 2023/2024 până luni, 20 noiembrie.  Persoanele care solicită acest ajutor după 21 noiembrie vor putea primi sprijinul financiar pe 4 luni din sezonul rece, respectiv decembrie 2023 – martie 2024.


Cererile și declarațiile pe propria răspundere sunt disponibile la sediul Direcției de Asistență Socială, strada Ilișești nr. 4, sau pe pagina de internet www.dassatumare.ro. Documentele se preiau de luni până joi, în intervalul orar 08.30 – 15.00, la sediul Direcției de Asistență Socială. 

 

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă pe perioada sezonului rece, respectiv perioada de 5 luni cuprinsă între data de 1 noiembrie a anului curent și până la data de 31 martie a anului următor, pentru încălzirea locuinței și pentru un singur sistem de încălzire utilizat și anume: cu gaze naturale, cu  energie electrică sau cu combustibili solizi/petrolieri/(lemne). Suplimentul pentru energie se acordă lunar pe tot parcursul anului și inclusiv pe perioada sezonului rece, pentru iluminatul locuinței și susținerea facilităților de gătit și se acordă cumulat în funcție de sursele de furnizare a energiei utilizate.

 

Pot solicita ajutorul pentru încălzirea locuinței persoanele singure a căror venit net lunar realizat în luna anterioară depunerii cererii nu depășește suma de 2.053 lei, precum și familiile a căror venit net lunar/membru de familie realizat în luna anterioară depunerii cererii nu depășește suma de 1.386 lei. 

 

Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0261-714195 – Birou Beneficii Sociale.
 

Documente