Lapte praf gratuit pentru copiii cu vârsta de până la 1 an
Lapte praf gratuit pentru copiii cu vârsta de până la 1 an
Laptele praf, formula pentru sugari se acordă gratuit, pe bază de prescripţie medicală eliberată de medicul de familie

Primăria Municipiului Satu Mare anunță cetățenii că a reînceput distribuirea laptelui praf gratuit destinat copiilor cu vârsta de până la 12 luni. 

Laptele praf poate fi ridicat în zilele de marți și joi, de la ora 09.00 la 15.00, la Centrul Social Prichindel situat pe Aleea Ilișești nr. 2, instituție din subordinea Direcției de Asistență Socială.

Laptele praf, formula pentru sugari se acordă gratuit, pe bază de prescripţie medicală eliberată de medicul de familie, numai pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern şi care se încadrează în următoarele criterii: mame care prezintă contraindicaţii ale alăptării; copii sănătoşi la care se constată o creştere nesatisfăcătoare (sub limita inferioară a normalului vârstei), datorită absenţei sau insuficienţei cantitative a laptelui matern. copii adoptaţi sau aflaţi în plasament; copii cu mama decedată. 

Pentru copilul între 0 și 6 luni se acordă 4 cutii de lapte praf a câte 600 de grame cutia, iar pentru cel cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 luni se acordă 5 cutii a câte 600 de grame de lapte praf.