GRĂDINIȚĂ MODERNIZATĂ DIN FONDURI EUROPENE
GRĂDINIȚĂ MODERNIZATĂ DIN FONDURI EUROPENE
Grădinița cu Program Prelungit Nr. 7 din municipiul Satu Mare a fost reabilitată cu fonduri europene. Printr-un proiect în valoare de 4,244 milioane de lei, Primăria a reabilitat grădinița și a dotat-o cu mobilier modern.

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor și administratorul public, Maskulik Csaba au făcut o vizita la grădiniță împreună cu secretarul de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, Kallós Zoltán pentru a verifica lucrările realizate.

Pe lângă modernizarea unei grădinițe a fost reabilitată cu acest prilej și o clădire din centrul istoric al municipiului, cu o vechime de peste 120 de ani.
Modernizarea acestei clădiri conform normativelor moderne de construcții și instalații, va determina cheltuieli reduse de întreținere și reparații.


,, Am finalizat lucrările de modernizare a Grădiniței nr. 7. Acest proiect este unul important pentru că ne-a permis să investim, din fonduri europene 4,2 milioane de lei în reabilitarea acestei grădinițe, să oferim condiții foarte bune educatorilor și copiilor, dar și să reabilităm o clădire de patrimoniu a municipiului Satu Mare”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.


Pentru modernizarea Grădiniței nr.7 s-au efectuat următoarele lucrări:
•    realizarea unei extinderi cu regim de înălțime S+P+E1+M
•    mansardarea întregii suprafețe
•    reabilitarea fațadei
•    schimbarea acoperișului
•    dotarea clădirii cu echipamente necesare desfășurării activității educaționale
•    schimbarea sistemului sanitar, electric, termic, detecție
•    supraveghere video
•    amenajarea curții cu locuri de joacă

În prezent, la această grădiniță fncționează cinci grupe cu un total de 125 de copii.
Primăria Municipiului Satu Mare a alocat în anul 2022 peste 40 de milioane de lei pentru buna funcționarea a unităților de învățământ la care se adaugă 14 milioane de lei pentru investițiile realizate în infrastructura școlară, alte 8 milioane lei fonduri obținute de la Uniunea Europeană și fondurile obținute de la Ministerul Dezvoltării pentru construcția a două creșe pe str. Iuliu Coroianu și b-dul Lalelei.