S-au pus în funcțiune staţiile de reîncărcare pentru vehicule electrice
S-au pus în funcțiune staţiile de reîncărcare pentru vehicule electrice
Primăria Municipiului Satu Mare participă la dezvoltarea rețelei naționale de încărcare pentru mașini electrice, amplasând în municipiul Satu Mare primele cinci stații de încărcare.

„Viitorul este electric, iar Primăria Satu Mare vine cu soluţii pentru cei care conduc maşini nepoluante.  Primele 5 staţii de încărcare realizate printr-un proiect finanțat de la Fondul de Mediu, au fost puse în funcțiune. Vom continua aceste investiţii pentru a-i încuraja pe sătmăreni să adopte tehnologii nepoluante”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.
 

Începând de miercuri, 14 septembrie, sătmărenii au posibilitatea să-și încarce autoturismele gratuit în următoarele locații:

  • vizavi de Poliția de Frontieră, 
  • Bdul. Lucian Blaga (parcare vizavi de ITM), 
  • Bdul. Traian( intrare în Grădina Romei) 
  • Piaţa Romană (parcare sub Pod Decebal) 
  • Str. Decebal (vizavi de Sinagoga)
     

Investiţia a fost realizată prin Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ, derulat de Ministerul Mediului. 


Comparativ cu autovehiculelele pe benzină, automobilele electrice reduc emisiile de carbon semnificativ, iar sătmărenii au înțeles acest lucru, în prezent fiind înregistrate în municipiu 152 de mașini electrice, dar numărul lor este în creștere de la o lună la alta. Vom continua să dezvoltăm orașul!