Spectacolul ,,FALSTAFF’’ din 24 martie, parte a Campaniei Naționale ,,Artiștii pentru artiști’’ derulată de UNITER
Spectacolul ,,FALSTAFF’’ din 24 martie, parte a Campaniei Naționale ,,Artiștii pentru artiști’’ derulată de UNITER
Campania Națională ,,Artiștii pentru artiști’’ a ajuns anul acesta la ediția cu numărul 20.

În perioada 20 martie – 20 aprilie 2024, UNITER împreună cu instituții teatrale derulează Campania socială în scopul strângerii de fonduri pentru artiștii cu probleme de sănătate și existență.

În cadrul Campaniei Naționale ,,Artiștii pentru artiști’’ 2024, Teatrul de Nord Satu Mare – Trupa Mihai Raicu a programat spectacolul ,,FALSTAFF’’ duminică, 24 martie 2024, începând cu ora 19.00.


Campania Națională ,,Artiștii pentru artiști’’ a ajuns anul acesta la ediția cu numărul 20. 


Mesajul UNITER: ,,În teatrul românesc, luna martie poartă simbolul generozității! E luna când facem totul pentru artiştii noştri. E luna când, atent la nevoile artiștilor săi, UNITER reia demersul caritabil validat și realizat de 20 de ani împreună cu instituțiile de cultură din România: Campania Națională „Artiștii pentru artiști”. Un stimulator al solidarităţii de breaslă, un resort financiar pentru artiştii cu probleme de sănătate și existenţă şi un semnal pentru public şi autorităţi. Cu ajutorul teatrelor de stat și independente care programează spectacole dedicate acestei cauze, UNITER se implică activ în susţinerea financiară a artiştilor aflați în situații de viață delicate. Încasările din vânzarea de bilete sunt direcţionate către Fondul de Solidaritate Teatrală (RO14BRDE445SV17256174450). Din acest fond sunt ajutați oamenii de teatru care se confruntă cu probleme medicale complicate. Toate acțiunile Campaniei în anul 2024 vor avea loc, ca de obicei, în preajma zilei de 27 martie – Ziua Mondială a Teatrului –, ocazie cu care instituțiile teatrale care programează spectacole sub motto-ul „Artiștii pentru Artiști” parcurg Mesajul Internațional pentru Ziua Mondială a Teatrului. Anul acesta autorul mesajului internațional este dramaturgul norvegian Jon Fosse, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 2023. Mesajul urmează să fie postat pe site-ul www.uniter.ro’’.

 

Spectacolul din 24 martie este programat sub semnul ARTIȘTII PENTRU ARTIȘTI, campanie inițiată de UNITER cu scopul sprijinirii artiștilor vârstnici cu probleme de sănătate. Suma provenită din vânzarea de bilete la această reprezentație va fi virată în Fondul de Solidaritate Teatrală (RO14BRDE445SV17256174450).

 

FALSTAFF după William Shakespeare


Dramatizare: Daniel Oltean
Regia artistică: Ovidiu Caița
Scenografia: Cristian Marin
Lighting design: Lucian Moga
Asistență dramaturgie: Codruța Cadar


Distribuția:


FALSTAFF – Romul Moruțan
ANNE – Anette Marka
EVANS – Radu Botar
SHALLOW – Sorin Oros
SLENDER – Bianco Erdei
DR. CAIUS – Andrei Gîjulete      
QUICKLY – Andreea Mocan
SIMPLE – Cătălin Mareș
D-NA FORD – Alina Negrău
D-NA PAGE – Dorina Nemeș
FORD – Ciprian Vultur
PAGE – Stelian Roșian
BARDOLPH – Vlad Mureșan
PISTOL – Cristian But
NYM – Sergiu Tăbăcaru
FENTON – Andrei Stan
RUGBY – Tibor Székely
-------------------
Regia tehnică: Vlad Giurge
Sufleur: Yvette Princz
Lumini: Ioan Iluță, Călin Mocan
Sunet: Gabriel Feleg
-------------------
Traducere în limba maghiară: Ádám Csaba Balogh