VIZITĂ PE ȘANTIERUL PODULUI PESTE SOMEȘ!
VIZITĂ PE ȘANTIERUL PODULUI PESTE SOMEȘ!
Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a vizitat șantierul Podului peste Someș, zona str. Ștrandului, alături de primarul Kereskényi Gábor.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a vizitat șantierul Podului peste Someș, zona str. Ștrandului, alături de primarul Kereskényi Gábor, administratorul public Csaba Maskulik, președintele Consiliului Județean, Csaba Pataki, și subprefectul Alfater Tamas.  Podul peste Someș- amplasament zona str. Ștrandului, reprezintă o investiție de 169 milioane de lei, cea mai mare din ultimii 30 de ani derulată de Primăria municipiului Satu Mare, aproape jumătate din suma contractată este susținută de Ministerul Dezvoltării.

Construirea podului peste râul Someș (pe Str. Ștrandului) în municipiul Satu Mare este inclusă în etapa a II-a a Programului Național de Dezvoltare Locală (#PNDL) și are o valoare totală de 168.555.518,48 lei, din care 81.344.496,80 lei reprezintă contribuția #MDLPA, iar 87.211.021,68 lei este suma alocată de la bugetul local.
Podul va avea 2 viaducte principale, 6 viaducte secundare, racorduri la străzile laterale, 4 benzi de circulație (câte 2 pentru fiecare sens), trotuare și piste de bicicliști pe fiecare sens de mers.