ZIUA CULTURII NAȚIONALE LA SATU MARE ȘI 170 DE ANI DE LA NAȘTEREA POETULUI MIHAI EMINESCU
ZIUA CULTURII NAȚIONALE LA SATU MARE ȘI 170 DE ANI DE LA NAȘTEREA POETULUI MIHAI EMINESCU

Cu ocazia zilei de naștere a poetului național Mihai Eminescu, zi declarată „Ziua Culturii Naționale", Primăria Municipiului Satu Mare prin Centrul Cultural „G.M Zamfirescu" și Teatrul de Nord Satu Mare marchează momentul prin o serie de evenimente menite să-l omagieze pe poetul de la a cărui naştere se împlinesc 170 de ani.

 

Astfel, miercuri, 15 ianuarie, de la ora 19.00, Trupa Mihai Raicu a Teatrului de Nord Satu Mare îi invită pe sătmăreni la piesa de teatru Tără(z)boi de Mariana Starciuc, regia Ovidiu Caița, scenografia Anda Pop.Tără(z)boi" este textul câștigător al concursului de dramaturgie Focus Drama: Ro cu tema „Diferitele generații în căutarea diferitelor Românii" (2018), proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

 

Evenimentele dedicate acestei zile continuă joi, 16 ianuarie, de la ora 16.00, în sala „Octavian Bud" a Centrului Cultural „G.M Zamfirescu" cu un spectacol de muzică și poezie la care vor fi prezenți membrii Cenaclului Afirmarea și invitații: George Vulturescu, prof. dr. Gheorghe Glodean, Carmen Bratosin, Luiza Molnar, Francesca și Florin Micaș!

 

 


Biroul de presă al Primăriei Municipiului Satu Mare