ZIUA NAȚIONALĂ A LECTURII, ALĂTURI DE PRODUCĂTORII SĂTMĂRENI
ZIUA NAȚIONALĂ A LECTURII, ALĂTURI DE PRODUCĂTORII SĂTMĂRENI
Fiecare zi este potrivită pentru a descoperi o nouă carte. În acest an am marcat Ziua Națională a Lecturii alături de doi producători, ce fac parte din proiectul Produs Sătmărean și de copiii de la Centrul Multifuncțional ,,Alter Ego”. 

Am descoperit împreună povestea ,, Albinuța și soarele” de Nina Stănculescu în limba română, citită de  apicultorul Sorin Tivadar și povestea ,,Meșteșugul împăratului”, citită în limba maghiară de meșteșugarul Enikő Nezezon. 

Copiii au avut ocazia să ne împărtășească despre lecturile lor preferate și să le pună producătorilor sătmăreni întrebări despre activitatea lor și modul în care lecturile i-au ajutat să se dezvolte. 

,,De Ziua Națională a Lecturii descoperim lectura altfel, încurajăm tinerii să citească, să rămână aproape de lumea poveștilor prin intermediul cărora își pot dezvolta imaginația și limbajul. Am ales în acest an să îi aducem în mijlocul copiilor pe doi dintre producătorii sătmăreni care s-au dezvoltat prin învățare continuă, care au devenit modele pentru comunitate, dar avem printre noi mulți sătmăreni care prin tot cea ce fac sunt modele pentru tânăra generație. Vom continua astfel de activități educative în Centrul Alter Ego”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor. 

Ziua Națională a Lecturii este instituită prin Legea Nr. 21/2022 și are ca scop încurajarea lecturii din cărți tipărite, promovarea cărților în rândul tinerelor generații, care petrec tot mai mult timp pe gadget-uri.