125 de ani de la deschiderea parcului Grădina Romei
125 de ani de la deschiderea parcului Grădina Romei
Aniversarea a 125 de ani de la deschiderea parcului Grădina Romei. Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor și administratorul public, Maskulik Csaba au participat la evenimentele organizate cu acest prilej, aniversându-se totodată și 200 de ani de la nașterea lui Kiss Gedeon, creatorul parcului.

Un parc al sătmărenilor unde în ultimii ani am reabilitat aleile, am înlocuit mobilierul urban și gardul, iar coroanele copacilor au fost puse în siguranță. Planurile noastre pentru acest parc nu se termină aici. Vom continua să revitalizăm parcul, astfel încât să rămână un loc de relaxare și petrecere a timpului liber pentru toți sătmărenii. 

,,Sunt oameni care îşi lasă amprenta definitiv asupra comunității. Sunt oameni care schimbă o comunitate. Gedeon Kiss a marcat istoria orașului nostru, a lăsat o moștenire care trebuie transmisă mai departe.  De aceea, în ultimii 7 ani am încercat să schimbăm fața acestui minunat parc, care avea o imagine tristă. Am pavat aleeile, am montat mobilier urban nou, am înlocuit gardul care împrejmuiește Grădina. De asemenea, am redeschis publicului larg Casa Verde unde organizăm expoziții, evenimente și workshop-uri. Planurile noastre de reabilitare a parcului nu se termină aici. Dorim să revitalizăm întreaga zonă. Am încercat să găsim soluții la cea mai deranjantă problemă cu care ne confuntăm. Chiar dacă e dificil, fiiind mulți cei care ne pun piedici. Cei care nu vor să ne ajute, îi rugăm măcar să nu ne încurce.
Grădina Romei va rămâne bijuteria orașului și pe viitor, iar moștenirea lui Gedeon Kiss o vom transmite mai departe generațiilor viitoare!”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor. 

Pentru a marca acest moment s-a plantat un Arbore de Lalea și s-a dezvelit o placă memorială. Accesul la spații verzi cât mai ample este foarte important pentru starea de bine a locuitorilor unui oraș, iar noi vom continua să extindem spațiile verzi din municipiul Satu Mare.