Un nou centru de zi pentru seniori în Satu Mare
Un nou centru de zi pentru seniori în Satu Mare
S-a mai făcut azi un pas important în construirea unui nou centru de zi pentru seniori, prin aprobarea indicatorilor tehnico-economici la obiectivul de investiții.

În ședința extraordinară a Consiliului Local de azi, 14 martie 2024, a fost făcut încă un pas important în construirea unui nou centru de zi pentru seniori, fiind aprobați indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții.  

 

Centrul de zi pentru seniori va fi construit din fonduri europene pe strada Parcului nr. 1, în municipiul Satu Mare, și va fi unul tip recuperare în cadrul căruia beneficiarii, vârstnici sătmăreni, să beneficieze de ședințe de kinetoterapie, psihoterapie, terapie prin masaj, terapie de grup, gimnastică medicală și activități terapeutice. 

 

Va fi dotat cu aparatură medicală și de recuperare, materiale pentru terapii de recuperare și relaxare pentru restabilirea capacităților funcționale fizice, psihice și mentale ale persoanelor vârstnice. 

 

Centrul de zi pentru seniori de pe strada Parcului nr. 1 va fi al doilea astfel de centru din municipiul Satu Mare după primul, cel de pe Aleea Jiului nr. 64, înființat în anul 2020 și care oferă consiliere psihologică, socială, suport psihologic și asistență medicală primară pentru zeci de vârstnici din comunitate. 

 

Vom avea astfel în Satu Mare două centre de zi pentru vârstnici, unul pe malul stâng al Someșului și unul pe malul drept.

 

,,Permanent ne dorim să venim în întâmpinarea nevoilor seniorilor comunității noastre. Sănătatea bunicilor noștri și capacitatea lor funcțională depind în foarte mare măsură și de noi. Putem printr-un astfel de serviciu, un centru de zi cu o componentă terapeutică, să îi sprijinim să își mențină o calitate a vieții ridicată. Vom continua să facem lucruri bune pentru seniorii noștri!” a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

 

Centrul de zi pentru vârstnici din de pe  Aleea Jiului nr. 64 a fost desemnat în anul 2022 de Ministerul Muncii model de bună practică în domeniul furnizării de servicii sociale adresate persoanelor vârstnice.