Újabb idősnapközi Szatmárnémetiben
Újabb idősnapközi Szatmárnémetiben
Még egy lépéssel közelebb kerültünk egy újabb idősnapközi építéséhez, jóváhagytuk a beruházás műszaki-gazdasági mutatóit.

A Szatmárnémeti Helyi Tanács mai, március 14-én tartott rendkívüli ülésén fontos lépés történt egy újabb idősnapközi építése érdekében, megszavazták a beruházás műszaki-gazdasági mutatóit.

Európai uniós támogatással épül idősek számára nappali központ Szatmárnémetiben, a Park (Parcului) utca 1. szám alatt, ahol a szatmári szépkorúak rehabilitációja is biztosított lesz: kineto- és pszichoterápián, masszázson, orvosi tornán és terápiás tevékenységeken is részt vehetnek a kedvezményezettek.

A nappali központ minden gyógyászati segédeszközzel fel lesz szerelve, ami a pihentető vagy regeneráló kezeléshez szükséges, ami a szépkorúak testi, lelki egészségmegőrzését  segíti. A Park (Parcului) utcán épülő idősnapközi a második lesz Szatmárnémetiben, az első 2020-ban nyílt meg a Jiului sétány 64. szám alatt, itt pszichológiai tanácsadás és egészségügyi alapellátás is biztosított számukra.

Szatmárnémetiben két, a szépkorúak ellátását biztosító napközi lesz: egyik a Szamos bal oldalán, a másik a jobb oldalon. 

„Odafigyelünk a közösségünk szépkorú tagjainak igényeire. Nagyszüleink egészsége, életminőségük nagymértékben rajtunk is múlik. Egy ilyen szolgáltatás, a rehabilitációt is biztosító nappali központ hozzájárul a magas életminőség fenntartásához. Továbbra is támogatjuk az időseinket!” –  fogalmazott Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere.

A Jiului sétány 64. szám alatti idősnapközit 2022-ben a Munkaügyi és Társadalomvédelmi Minisztérium az idősgondozás területén a jó gyakorlatokat nyújtó romániai intézmények közé rangsorolta.