A început campania de combatere a ambroziei
A început campania de combatere a ambroziei
Rugăm sătmărenii să se alăture demersului nostru.

Primăria Municipiului Satu Mare face apel la sătmăreni să se alăture demersului său de a stârpi ambrozia, cea mai alergenică plantă din România. 

Proprietarii de terenuri au obligația de a lua măsuri de combatere a buruienii ambrozia prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări specifice până cel târziu în 30 iunie. Cei care nu respectă această obligație riscă să fie sancționați contravențional. 

Primăria Municipiului Satu Mare roagă sătmărenii care știu de existența unor terenuri neîngrijite pe care crește ambrozia, să acceseze portalul Satu Mare City Portal și să sesizeze această problemă urmând următorii pași: se accesează https://portal.primariasm.ro/sesizari, se bifează la rubrica ,,Tipul sesizării’’ categoria ,,Ambrozia’’.

Totodată, sesizări se primesc și prin e-mail la adresa Serviciul Fond Funciar și Legile Proprietății din cadrul Primăriei Municipiului Satu Mare: [email protected] sau la numărul de telefon 0261.702.548.


Mai multe informații despre măsurile de prevenire, combatere și distrugere a ambroziei se pot obține accesând https://www.primariasm.ro/masuri-de-prevenire-combatere-si-distrugere-a-ambroziei