Kezdődik a parlagfűirtási kampány
Kezdődik a parlagfűirtási kampány
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal arra kéri a szatmári lakosokat, hogy csatlakozzanak az akcióhoz, és segítsék ennek az invazív gyomnövénynek a kiirtását.

A hatályos jogszabályok értelmében a földtulajdonosoknak legkésőbb június 30-ig kell intézkedniük, kaszálással, gyomirtással vagy egyéb megoldással ki kell irtaniuk a parlagfüvet. Mindazok, akik ennek a kötelezettségnek nem tesznek eleget, bírságot kockáztatnak. 

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal arra kér minden szatmári lakost, hogy amennyiben tudomása van olyan gondozatlan területről, ahol ez a gyomnövény nő, jelezze azt online a Satu Mare City Portálon, a https://portal.primariasm.ro/sesizari címen (a Tipul sezizarii menüpontnál válassza ki az Ambrozia kategóriát).

Ugyanakkor az észrevételeket továbbítani lehet a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Mezőgazdasági Nyilvántartó és Tulajdonjogi Osztályára, az [email protected] e-mail címen vagy a 0261.702.548-as telefonszámon. 

A parlagfű elterjedésével, megelőzésével és irtásával kapcsolatban további információkat találhat a https://www.primariasm.ro/hu/a-parlagfu-elterjedeset-megelozo-es-irtasat-segito-intezkedesek oldalon.