CONTINUĂM ACȚIUNILE DE COLECTARE A DEȘEURILOR ELECTRICE!
CONTINUĂM ACȚIUNILE DE COLECTARE A DEȘEURILOR ELECTRICE!
Ultima campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice (DEEE), prin care Asociația ,,Copacul vieții” dorește să sprijine Primăria Satu Mare alături de Alpin SRL, Asociația ,,RECOLAMP” și SC Waste Management Smart Solutions București, în atingerea țintei la reciclare a deșeurilor electrice și electronice de 65%, a avut loc sâmbătă 25 martie, la următoarele 4 puncte de colectare:
  • ZONA SOARELUI: Supermarchetul SUPECO, lângă farmacia HELP NET
  • ZONA MICRO 17: Școala Gimnazială ,,Lucian Blaga” - Parcul ,,UFO" - str. Ion Vidu
  • ZONA CARPAȚI I: Școala Gimnazială ,,Octavian Goga” Aleea Postăvaru Nr.3
  • ZONA CARPAȚI II: În faţa supermarchetului UNICARM, str.Ganea colţ cu str.Bârgăului

Campania s-a desfășurat în intervalul orar 10.00-13.00 și un număr de 19 voluntari coordonați de dna. Békéssy Elisabeta- președintele Asociației ,,Copacul vieții” au asigurat buna desfășurare a acțiunii și anume: voluntarii de la Școala Gimnazială „Lucian Blaga”în frunte cu dna. profesor Matei Aurica, echipa de robotică Star Tech a Colegiului Național „Ioan Slavici” în frunte cu dna. profesor Lupou Agota, voluntarii Școlii Gimnaziale „Octavian Goga” în frunte cu dna. profesor Bota Izabella  precum și alți voluntari persoane fizice ai  Asociației „Copacul vieții”. Preluarea DEEE în ritmul predării la punctele de colectare a fost asigurată de echipa Alpin SRL coordonată de dl. Mărculescu Marcel.
 

Voluntarii, ca de fiecare dată, au preluat deșeurile de la cetățeni, au dialogat cu cetățenii și au înregistrat datele de contact a  cetățenilor care au solicitat preluarea unor deșeuri voluminoase de la domiciliu, lucru care s-a și întâmplat în cursul zilei de colectare. Un număr de 8 cetățeni au solicitat acest serviciu din partea firmei colectoare.


Voluntarii de la Școala Gimnazială ,,Lucian Blaga” au avut posibilitatea dialogării cu edilul municipiului Kereskényi Gábor  și cu administratorul public dl. Maskulik Csaba care au predat DEEE la punctul de colectare din fața parcului UFO din Cartierul Micro 17.


În urma unei ample mediatizări a campaniei de către organizatori și mobilizarea unităților de învățământ în săptămâna verde, s-a colectat o cantitate de 4,70 tone de DEEE la nivelul celor 4 puncte de colectare din care, 7 unităţi de învățământ au contribuit la rezultatul record al ultimei campanii colectând  3,55 tone DEEE după cum urmează:


Grădinițele cu Program Prelungit: ,,Draga mea"(680 kg), Nr.33 (310kg), Nr.11 (127 kg), Şcolile Gimnaziale : ,,Ion Creangă" (657 kg), „Lucian Blaga" (1230 kg), „Octavian Goga "(270 kg) şi Colegiul Național „Mihai Eminescu" (180 kg).


„Acest rezultat spectaculos al unităților de învățământ demonstrează eficiența educației ,,copil-părinte” în domeniul protecției mediului. Prin urmare, datoria noastră, a asociațiilor, este să sprijinim unitățile de învățământ, cadrele didactice cu responsabilități în activitățile ecologice, prin lansarea de programe de educație ecologică și implementare de activități ecologice cu rezultate imediate, așa cum este și această campanie de colectare a DEEE” – subliniază dna.Békéssy


Acum, la finalizarea campaniei din luna martie, putem afirma că, activitatea desfășurată în voluntariat, în lunile ianuarie și martie a acestui an,  a dat roadele așteptate: 56 de voluntari, 24 unități de învățământ precum și cetățenii municipiului Satu Mare prin cele 16 puncte de colectare, au debarasat municipiul Satu Mare de 18,77 tone de deșeuri electrice și electronice, din care: în ianuarie 8,47 tone și în martie 10,30 tone.


Campania va fi reluată cu și mai mare elan în luna mai 2023.