CONTINUĂM DEZVOLTAREA MUNICIPIULUI ȘI ÎN 2023
CONTINUĂM DEZVOLTAREA MUNICIPIULUI ȘI ÎN 2023
Am fost sprijinit de colegii din primărie și, mai ales de sătmăreni. Le mulţumesc tuturor celor care au susţinut proiectele oraşului.

Anul 2022 a fost unul dificil. După ce am ieșit din pandemie ne-am lovit de greutățile generate de războiul din Ucraina: criza energetică și creșterea prețurilor. 

În 2022, am lucrat la proiectele care, o dată realizate, schimbă faţa oraşului: reabilitarea Centrului Nou, Podul peste râul Someș- zona str. Ștrandului, Reabilitarea Centrului Vechi, unităților de învățământ, modernizarea transportului public, infrastructurii sportive, culturale și sociale, iluminatului public, reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare, drumurile din oraş, anveloparea blocurilor, finalizarea Centurii municipiului şi multe altele. 

Am fost sprijinit de colegii din primărie și, mai ales de sătmăreni. Le mulţumesc tuturor celor care au susţinut proiectele oraşului.
Ne dorim ca în 2023, Satu Mare să fie în continuare un oraş care se dezvoltă, în care se fac investiţiile publice necesare. Ţinta noastră este să menţinem şi anul acesta un buget de investiţii important, susţinut din surse locale, europeane și guvernamentale. 


Gândiți-vă cum ar arăta Satu Mare astăzi fără fondurile europene, guvernamentale și private atrase în ultimii ani.
Proiectele mari presupun ani de pregătiri și studii tehnice, avizări și hotărâri de Consiliu Local, avize de la diverse instituții, de Guvern. Înseamnă decizie și întocmirea lor, urmărind finanțările care pot fi accesate. 

Proiectele mari generează deranj și nemulțumiri. Orice investitiție de amploare implică un deranj pentru cei aflați în vecinătatea unor astfel de proiecte. 
Acțiunile oamenilor responsabili fac ca proiectele mari să devină realitate. Avem nevoie de o abordare politică de tipul susținerii proiectelor. Pentru că mulți o fac doar cu gura și cu fapta duc o politică a sabotării dezvoltării municipiului.

Ne-am asumat investiții dificile, de care au fugit ceilalți primari din cauza complexității și problemelor de trafic. Reabilitarea canalului colector de pe str. Rosetti, care în ciuda cârcotașilor a fost o investiție grea și necesară. La fel ca și canalul colector de pe b-dul Octavian Goga. Am toată înțelegerea pentru cei nemulțumiți, dar  dacă nu vrem să deranjăm pe nimeni, nu vom face niciodată nimic. Continuăm reabilitarea Centrului Vechi va crea discomfort, dar vom reda frumusețea centrului istoric al orașului nostru.

Investițiile private urmează infrastructura. Infrastructura se bazează pe proiecte și fonduri. 2022 a fost un an cu investiții private foarte mari. Le mulțumesc investitorilor că au ales Satu Mare, le mulțumesc că sunt partenerii noștri în dezvoltarea orașului. Aceste investiții vor continua și anul viitor, în ciuda piedicilor cu care se confruntă investitorii.