Împreună putem interveni eficient acolo unde este nevoie!
Împreună putem interveni eficient acolo unde este nevoie!
300 de persoane, pregătite să acționeze prompt pentru acordarea primului ajutor și consiliere psihologică

Primăria Municipiului Satu Mare și Societatea Națională de Cruce Roșie din România Filiala Satu Mare au finalizat un amplu proiect cu finanțare europeană, realizând o rețea de voluntari și instruind zeci de sătmăreni să fie pregătiți în a-și sprijini semenii în orice situație de criză. 


Primăria Municipiului Satu Mare și Crucea Roșie au lucrat împreună la extinderea rețelei de voluntari și formarea unui grup de specialiști ce să poată interveni prompt și rapid în caz de urgență, în caz de dezastre naturale, situații de criză, pandemii. 


Prin proiectul cu finanțare europeană „În sprijinul comunităților’’, lansat în urmă cu un an, 300 de persoane - reprezentanți ai autorității publice locale, personal din instituții publice locale și autorități, reprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale, asociații și sătmăreni - au fost pregătite să intervină în caz de situații de criză.

 

,,În ultimii ani, din păcate, am fost puși cu toții în diverse situații critice. Să ne aducem aminte de pandemia de coronavirus, de toate etapele prin care fiecare dintre noi a fost nevoit să treacă. Nu toți reacționăm la fel, iar faptul că unii au fost mai stăpâni pe sine decât alții a făcut de cele mai multe ori diferența. La fel se întâmplă în toate situațiile de criză, în caz de incendii, de cutremur, în cazul oricărui dezastru, natural sau nu. Proiectul care azi ajunge iată la final ne-a ajutat enorm de mult în a pregăti oameni ce să reacționeze prompt și eficient în orice situație de criză. Crearea rețelei de voluntari este un punct forte. Primăria Municipiului Satu Mare mulțumește tuturor celor ce s-au implicat, ce și-au dedicat timpul liber pregătirii în cadrul acestui proiect. Împreună putem interveni eficient acolo unde este nevoie!’’, a declarat viceprimarul Adelin Ghiarfaș cu prilejul conferinței de închidere a proiectului. 


Totodată, un alt rezultat valoros al proiectului este elaborarea unui instrument comun privind managementul stresului în situație de criză, dezastru sau pandemie.