Casa Meșteșugarilor, gazda unei expoziții de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități
Casa Meșteșugarilor, gazda unei expoziții de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități
Prin Centrul Multifuncțional Social de pe strada Ostrovului, răspundem nevoilor specifice ale persoanelor adulte cu dizabilități.

An de an, în 3 decembrie marcăm Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Prin Direcția de Asistență Socială, Primăria Municipiului Satu Mare se asigură permanent de îmbunătățirea condiţiilor de viaţă a persoanelor şi familiilor aflate în situaţie de risc și de prevenirea instituţionalizării.


Pentru a marca această zi, marți, la Casa Meșteșugarilor, Direcția de Asistență Socială Satu Mare în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului au organizat o expoziție de produse realizate de persoane cu dizabilități din toate serviciile sociale. 


,,Marcăm azi Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, o zi în care sărbătorim determinarea, ambiția și puterea tuturor persoanelor cu dizabilități. Pentru Primăria Municipiului Satu Mare, îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități este o prioritate. Am deschis Centrul Multifuncțional Social din zona Ostrovului, un centru cu două componente, centru de zi pentru copii și centru de zi pentru persoanele cu dizabilități, pentru a răspunde nevoilor individuale specifice ale persoanelor adulte cu dizabilități, pentru a  sprijini beneficiarii să depășească situațiile de dificultate, să își dezvolte potențialul personal. Centrul are porțile deschise pentru sătmărenii cu dizabilități și joacă un rol important pe în domeniul asistenței sociale. Felicit toate persoanele cu dizabilități care expun azi la Casa Meșteșugarilor și vă asigur că Primăria Municipiului Satu Mare și Direcția de Asistență Socială vor rămâne alături de dumneavoastră prin acțiuni concrete’’, a declarant viceprimarul Adelin Cristian Ghiarfaș în deschiderea evenimentului.


Programul dedicat Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități s-a încheiat cu momente artistice și colinde.