Az Iparosotthon ad otthont a fogyatékkal élők világnapján rendezett kiállításnak
Az Iparosotthon ad otthont a fogyatékkal élők világnapján rendezett kiállításnak
Az Ostrovului utcai Multifunkcionális Szociális Központ fontos szerepet tölt be a szociális segítségnyújtás területén.

Minden év december 3-án ünnepeljük a fogyatékkal élők világnapját. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóságon keresztül folyamatosan biztosítja az érintett személyek, családok életkörülményeinek javítását, megelőzendő azt, hogy intézményes ellátásra szoruljanak.


A világnap alkalmából kedden az Iparosotthonban nyílt kiállítás a Szatmár Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Igazgatóság, valamint a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság alárendeltségében működő intézmények kedvezményezettjei, a fogyatékkal élő személyek által készített termékekből.


„A fogyatékkal élők világnapján kifejezzük tiszteletünket azokkal az embertársainkkal szemben, akik elszántságukkal és küzdeni akarásukkal példát mutatnak számunkra. A szatmárnémeti önkormányzat számára kiemelt feladat a fogyatékkal élők életminőségének javítása. 


Megnyitottuk az Ostrovului utcai Multifunkcionális Szociális Központot, ahol nehéz sorsú gyerekek befogadására alkalmas nappali központ és fogyatékkal élő felnőtteket ellátó központ működik, támogatást nyújtva a kedvezményezetteknek a nehéz helyzetek leküzdésében. A központ fontos szerepet tölt be a szociális segítségnyújtás területén. Gratulálok minden fogyatékkal élőnek, aki kiállít ma az Iparosotthonban, és biztosíthatom önöket az önkormányzat és a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság támogatásáról” — fogalmazott Adelin Cristian Ghiarfaș alpolgármester az esemény megnyitóján. 


Az ünnepséget kulturális program és közös kántálással zárta.