Avanpremieră specială a celui mai asteptat film românesc al anului – Libertate – duminică, la Satu Mare
Avanpremieră specială a celui mai asteptat film românesc al anului – Libertate – duminică, la Satu Mare
Spectatorii vor avea ocazia să îi întâlnească pe regizorul Tudor Giurgiu si pe actorii Serban Ghilvaci, Radu Botar, Cătălin Herlo si Răzvan Vicoveanu.

Duminică, pe 1 octombrie, ajunge la Satu Mare echipa filmului românesc Libertate (r. Tudor Giurgiu), aflată într-un turneu de promovare prin tară, pentru o proiectie specială care va avea loc la Cineplexx Shopping City, de la ora 19:00. Spectatorii vor avea ocazia să îi întâlnească pe regizorul Tudor Giurgiu si pe actorii Serban Ghilvaci, Radu Botar, Cătălin Herlo si Răzvan Vicoveanu. 

Libertate este un film inspirat din fapte reale, petrecute la Sibiu, în timpul Revolutiei din 1989. În haosul si panica generate de protestele mulţimii împotriva autorităţilor, o unitate de miliţie devine ţinta unui asalt violent care degenerează într-o confruntare sângeroasă între soldaţi, miliţieni, securisti si civili. 


Din distributia filmului fac parte unii dintre cei mai talentati si îndrăgiti actori ai momentului: Alex Calangiu, Alexandru Papadopol, Andi Vasluianu, Ionut Caras, Iulian Postelnicu, Cătălin Herlo, Mirela Oprisor, Leonid Doni, Marius Manole sau Cuzin Toma. Scenariul este scris de Cecilia Stefănescu si Tudor Giurgiu, după o idee de Nap Toader.

Filmul a fost premiat la Festivalul de Film de la Sarajevo, la Cinefest Miskolci în Ungaria, la Festivalul International de Film Transilvania si se află în competitia oficială a Festivalului de Film de la Namur (Belgia).

Din 6 octombrie, filmul va fi distribuit în cinematografele din toată tara. 

  • Cronici:

„Filmul a reusit să construiască un veritabil ecosistem, fascinant a fi urmărit, cu micro-tensiuni, teluri, ambitii si peste toate astea plutind o umanitate frustă. Dinamismul, însă, face filmul de la cap la coadă. si angrenează foarte bine publicul, scenele colective au o fortă aparte, castul în sine dă o fortă aparte oricărei scene, iar imaginea e realmente de invidiat.” Alberto Păduraru

„Filmul surprinde esenta unui moment istoric semnificativ si explorează complexitatea naturii umane în vremuri dificile, oferind, în plus, o imagine fascinantă a istoriei Europei de Est.”  Juriul CICAE, Sarajevo Film Festival

„Tudor Giurgiu zugrăveste o imagine realistă a haosului si tulburărilor revolutionare, pune sub semnul întrebării istoriile deja stabilite si, cel mai important, creează un film palpitant care captează atentia spectatorilor” Cineuropa

LIBERTATE este o co-productie România-Ungaria, produs de Libra Films si Mythberg Films si distribuit în România de Transilvania Film. Pentru distributia internatională, filmul a fost achizitionat de compania londoneză Reason8.

 

Mai multe detalii despre LIBERTATE:
https://www.facebook.com/Libertate.Filmul 
https://www.instagram.com/libertate.filmul/ 

Mai multe detalii despre filmele distribuite de TRANSILVANIA FILM:
https://www.facebook.com/TransilvaniaFilm 
https://www.instagram.com/transilvaniafilm/