EU-s finanszírozással veszünk 17 elektromos autóbuszt
EU-s finanszírozással veszünk 17 elektromos autóbuszt
Az országos helyreállítási terv (PNRR) keretében finanszírozott szerződés összértéke 64,2 millió lej

Aláírta az elektromos autóbuszok és a hozzá tartozó töltőállomások beszerzésére vonatkozó szerződést Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere.

Szatmárnémeti önkormányzata 17 Karsan márkájú elektromos autóbuszt vásárol európai uniós forrásokból, ebből 14 elektromos autóbusz megközelítőleg 12 méter, 3 pedig 18 méter hosszúságú. Ezekhez tartozik 6 gyorstöltő és 17 lassú töltőberendezés.

Az országi helyreállítási terv (PNRR) keretében finanszírozott szerződés összértéke 64,2 millió lej. A szatmárnémeti önkormányzat az utóbbi 6 évben 28 autóbuszt vásárolt. Az elektromos buszok megvásárlásával teljesen megújul a megyeközpont tömegközlekedési eszközeinek flottája.  

„Év végéig megérkezik a 17 elektromos autóbusz, elkészül a 23 töltőállomás, amiből 6 gyorstöltő lesz. Az elmúlt 6 évben megújítottuk a tömegközlekedési eszközök flottáját, a régi és használt buszokat hatékony, környezet- és utasbarát tömegközlekedési eszközökre cseréltük. 2006 óta az önkormányzat egyetlen új autóbuszt sem vásárolt” – nyilatkozta Kereskényi Gábor polgármester.