×
Projektjeink

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal fontos aktuális beruházásai:

  1. A Szamoson átívelő, Strand utcai, 168 millió lej összértékű harmadik híd építése. Az utóbbi harminc év legfontosabb szatmárnémeti beruházása.
  2. Európai uniós alapokból fejlesztjük a várost. Jelenleg 215.302.977 lej értékű fejlesztés finanszírozási szerződése van aláírva, a kivitelezések folyamatosan zajlanak. A következő három évben minden fejlesztésre szánt 100 euróból 70 uniós forrásokból származik majd.
  3. A Dinamo sportbázis korszerűsítése. A Román Labdarúgó Szövetséggel együttműködve másodosztályú mérkőzések megrendezésére is alkalmas, esti világítással ellátott, 200 férőhelyes műfűves labdarúgó pálya épül.
  4. Folytatjuk az utcák és járdák korszerűsítését, az utóbbi négy évben több száz szatmárnémeti utca lett felújítva.
  5. Befektetünk az oktatásba! 2020-ban 28.8 millió lej lett kiutalva a szatmárnémeti tanintézmények megfelelő működésének a biztosítására. Több épület lett korszerűsítve, és 600 táblagép is vásárolva lett a hátrányos helyzetű diákok számára.
  6. Fejlesztjük és korszerűsítjük a közösségi közlekedést! Ennek keretén belül 17 darab hibrid, környezetkimélő autóbusz lett vásárolva.
  7. 2020-ban több mint 1600 facsemete lett ültetve a város 50 különböző részén, és három park is fel lett újítva.
 
TÁJÉKOZTATÁS / HÍREK
Az előadásokra a belépés ingyenes, a szabad helyek függvényében.
A kampány „A legjobb az újrahasznosításban” környezetvédelmi program második kiadásának részét képezte
Kérjük a szatmári lakosokat, hogy kerüljék az irtószerek és a mérgező anyagok megérintését
Még egy nagy dobás 2022 utolsó munkanapján : négy, összesen 17.672.178 lej összértékű projekt finanszírozási szerződése lett aláírva!
Jó hír a szatmárnémetieknek! 14,5 millió lejjel támogatja a fejlesztési minisztérium 12, szatmárnémeti tömbház hőszigetelését, miután Cseke Attila miniszter aláírta az erről szóló finanszírozási szerződést.