×
Projektjeink

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal fontos aktuális beruházásai:

  1. A Szamoson átívelő, Strand utcai, 168 millió lej összértékű harmadik híd építése. Az utóbbi harminc év legfontosabb szatmárnémeti beruházása.
  2. Európai uniós alapokból fejlesztjük a várost. Jelenleg 215.302.977 lej értékű fejlesztés finanszírozási szerződése van aláírva, a kivitelezések folyamatosan zajlanak. A következő három évben minden fejlesztésre szánt 100 euróból 70 uniós forrásokból származik majd.
  3. A Dinamo sportbázis korszerűsítése. A Román Labdarúgó Szövetséggel együttműködve másodosztályú mérkőzések megrendezésére is alkalmas, esti világítással ellátott, 200 férőhelyes műfűves labdarúgó pálya épül.
  4. Folytatjuk az utcák és járdák korszerűsítését, az utóbbi négy évben több száz szatmárnémeti utca lett felújítva.
  5. Befektetünk az oktatásba! 2020-ban 28.8 millió lej lett kiutalva a szatmárnémeti tanintézmények megfelelő működésének a biztosítására. Több épület lett korszerűsítve, és 600 táblagép is vásárolva lett a hátrányos helyzetű diákok számára.
  6. Fejlesztjük és korszerűsítjük a közösségi közlekedést! Ennek keretén belül 17 darab hibrid, környezetkimélő autóbusz lett vásárolva.
  7. 2020-ban több mint 1600 facsemete lett ültetve a város 50 különböző részén, és három park is fel lett újítva.
 
TÁJÉKOZTATÁS / HÍREK
Szatmárnémeti vezetése jelen volt a nyíregyházi Tirpák Fesztiválon, és gratulált az önkormányzat vezetésének és a helyi közösségnek.
A 15-ös lakónyegyedben épülő kórház lesz az ötödik ilyen intézmény az országban.
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal megbízásából ebben az időszakban a Dreptății, az Amaci, a Sinaia (Rekettye), az Ardealului és a Grigore Alexandrescu zajlanak járdajavítási munkálatok.
„A Golescu híd kerékpárútjának korszerűsítése és egy gyalogos és kerékpáros felüljáró építése a Crinul kereszteződésben”
„A Golescu híd kerékpárútjának korszerűsítése, valamint egy gyalogos és kerékpáros felüljáró építése a Crinul kereszteződésben”
„Az új központot és a Szamos jobb oldali töltését összekötő gyalogos felüljárók korszerűsítése Szatmárnémetiben”.