Com’ON Szatmárnémeti: Október 3-ig várják a fiatalok ötleteit
Com’ON Szatmárnémeti: Október 3-ig várják a fiatalok ötleteit
Az idei COM’ON Szatmárnémeti során a legtöbb szavazatot kapott 15 projektötlet nyer támogatást.

Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ a PONT csoporttal közösen szeptember elején útjára indította a Com’ON Szatmárnémeti ifjúsági részvételi költségvetés programot.

 

A projekt célja, hogy a városban élő fiatalokat cselekvésre ösztönözzék, ötleteiket megvalósítsák. A kezeményezés ugyanakkor lehetőséget kínál a 14 és 35 év közötti fiatalok számára, hogy bekapcsolódjanak a helyi közösség fejlesztésébe. Az ötleteket október 3-ig lehet benyújtani a comonsm.ro online felületen.

 

A Com’ON Szatmárnémeti egy olyan ifjúsági részvételi költségvetési folyamat, ahol a 14 és 35 év közötti fiatalok, minimum 3 fős informális csapatai ötleteket, projekteket nyújthatnak be, melyeket aztán a város lakossága szavaz meg. A legtöbb szavazatot kapott kezdeményezések egy díj formájában folyósított támogatásban részesülnek a helyi költségvetési forrásból.

 

A fiatalok által benyújtott, majd a lakosság által megszavazott kezdeményezések egyenként maximálisan 3000 lej értékű támogatásban részesülnek. Az idei COM’ON Szatmárnémeti során a legtöbb szavazatot kapott 15 projektötlet nyer támogatást.

 

A kezdeményezéseket szeptember 6. és október 3. között lehet benyújtani a comonsm.ro online felületen. A technikai ellenőrzés után a közönségszavazásra várhatóan október 6. és október 22. között kerül sor, a kezdeményezéseket pedig november 1. és december 15. között kell megvalósítani.