Épül a forgalomfigyelő rendszer
Aláírta a közösségi közlekedés forgalomfigyelő rendszerét kialakító céggel a kivitelezési szerződést Kereskényi Gábor polgármester.

Az európai uniós finanszírozásnak köszönhetően a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal integrált és hatékony rendszert helyez üzembe, így a teljeskörű videómegfigyelés által javul majd a közösségi közlekedés hatékonysága és biztonsága, az e-ticketing révén pedig egyszerűsödik a jegyvásárlás. A rendszert az Orange Románia fejleszti.


„Évek óta folyamatosan javítjuk a közösségi közlekedés színvonalát. A megfigyelő-rendszer használatával jelentősen javul majd a tömegközlekedés minősége, akárcsak az új, Fabricii utcai állomás megépítésével és a 24 darab, új autóbusz vásárlásával.” – nyilatkozta a szerződés aláírását követően a polgármester.


A rendszer tartoznak többek között a buszokra kihelyezett forgalomfigyelő eszközök, a megállókba kihelyezett monitorok, automata jegy és bérletkezelők, megfigyelőkamerák és különböző, a forgalmat ellenőrző softverek. A projekt összértéke 7.117.046 lej.