Évfordulós párok köszöntése
Évfordulós párok köszöntése
Egy, az Északi Színházban megtartott előadás keretén belül díjazta a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal november 16-án azokat a házaspárokat, akik a 60-ik és 50-ik házassági évfordulójukat ünnepelték ebben az időszakban. A 10 gyémántlakodalmas és 65 aranylakodalmas párt jelképes 1000 lejjel és egy, a hűségük elismeréseként járó oklevéllel köszöntötte az önkormányzat.

A rendezvény a Pap Beáta és Pap Răzvan által felkészített, MT CREATIVE ART STUDIO-s diákok, Cubițchi Iulia, Dolhai Gáti Barbara, Molnar Sara, Oargă Lucas és Stuts Boglárka előadásával kezdődött, majd Adelin Cristian Ghiarfaș alpolgármester tolmácsolta Kereskényi Gábor polgármester üzenetét.
 

„Létezik egy mondás: az idősek által ültetett fákról a fiatalok szüretelnek! Korábban is hangsúlyoztam, hogy Önök nélkül ma nem tartanánk itt, több mint négy évtizedes munkájuk nélkül ma nem lenne ezen a szinten Szatmárnémeti. A jövő generációi nevében is köszönök mindent amit a városunkért tettek, és ígérem, folytatjuk a megkezdett munkát, hogy az Önök unokái ne akarjanak más városokban költözni, hanem Szatmárnémetiben tudjanak érvényesülni. Isten éltesse mindannyiukat” – üzente a polgármester.


Ezt követően Cristina Tămășan-Ilieș alpolgármester és Maskulik Csaba városmenedzser köszöntötték az ünnepelteket, akik elmondták: a hosszú élet titka az egymás iránti tisztelet és támogatás, amelyet a párok nyújtanak egymásnak a problémák esetén.