Ez az igazi szolidaritás!
Ez az igazi szolidaritás!
Egy szatmári férfi nagy meglepetéstben részesítette a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság alárendeltségébe tartozó intézmények kedvezményezettjeit. A nem mindennapi ajándékból a hajléktalanszállón menedéket keresők és az Alter Ego Multifunkcionális központba járók is részesültek.

Mircea Ionel Iacob neve ismerősen csenghet a szatmáriak számára, hiszen önzetlenségével már szerepelt a hírekben. Ő az, aki már több mint négy éve ingyen nyírja a hajléktalanszállón éjszakázókat és az Alter Ego központba járó szociálisan hátrányos helyzetű gyerekeket.
 

Munkáját az Antena 1-en látható A legjobb ár című műsor készítői is értékelték, nem is akárhogy! A vetélkedő egy különkiadásban játszhatott és nyert több terméket, mások mellett okostévét, hűtőszekrényt, elektromos főzőlapot, sütőt, konyhai mixert, kenyérsütő-gépet, étkészletet és takarókat. A nyereményeket pedig csak azért soroljuk fel részletesebben, mert úgy döntött: ezekből egyet sem tart meg, hanem mindet a két általa is segített intézménynek adományozza.


„Iacob úr régi barátunk. Nem ez az első eset, hogy segít, kerékpárokat adományozott a gyerekeknek és a hajukat is megnyírta. De ilyen ajándékra nem is számítottunk, nincs is rá elég szó, hogy megköszönjük nagylelkűségét. Minden tárgynak jó használt vesszük, mindenikre szükség volt a kedvezményezettek ellátásának javítása érdekében” – mondja Adrian Balaj, a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság vezetője.


Mircea Iacob egyébként földgáz-hálózatok ellenőrzésével, revíziójával foglalkozik, a fodrászkodás pedig régi hobbija. A munka és a családjával töltött idő mellett rendszeresen önkénteskedik, szívesen segít a hozzá hasonló, de kevésbé szerencsés embereken.


„Megmondom őszintén, nem tartottam meg magamnak semmit a nyereményekből, bár otthon nincsenek ilyen elektronikai cikkeim. Úgy gondolom, ez ajándék a Jóistentől a közelgő ünnepek kapcsán, én pedig továbbadom az ajándékokat olyanoknak, akiknek nagyobb szükségük van rá. Bízom benne, hogy többen is követik majd a példámat, mert szerintem, ha jót cselekszünk, azzal egy új, jobb világot építünk!” – mondja Mircea Ionel Iacob. 


Kereskényi Gábor polgármester és a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság munkaközössége ezúton is köszöni az adományozó nagylelkűségét, amivel az Éjjeli Menedék 55 hajléktalanjának és az Alter Ego Multifunkcionális Központba járó 40 gyermeknek szerzett határtalan örömet!