×
KULTÚRA, SPORT, IFJÚSÁG
 
TÁJÉKOZTATÁS / HÍREK
A Márciuska hagyománya 2017 óta szerepel az UNESCO szellemi kulturális örökségének listáján.
Nagy öröm, hogy kézműveseink és termelőink idén is a természet ébredéséből ihletődve készített márciuskák gazdag kínálatával érkeztek.
Élményfestést szerveznek a nemzetközi nőnap alkalmából.
Az elmúlt évek hagyományait ápolva, a tavasz beköszöntével az idei évben is Márciuska Vásárt szervezünk a szatmáriaknak. Az esemény február 24-én nyitja meg a kapuit, és március 1-ig, naponta 10.00–18.00 óra között, a Batthyány (Corneliu Coposu) sétányon várjuk az érdeklődőket, hogy a helyi termelők színes márciuska felhozatalából válogassanak.
2021. decemberében fogadták el azt a törvényjavaslatot, amelynek értelmében február 15-ét az „olvasás napjává” nyilvánították Romániában. A törvény célja, hogy ezen a napon az olvasást és annak a gyerekek nevelésében betöltött fontos szerepét népszerűsítő eseményeket tartsanak, amelyekhez a központi és a helyi közigazgatási hatóságok, a kultúrával és oktatással foglalkozó állami intézmények anyagi és logisztikai támogatást nyújthatnak.
Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala, a „G.M.Zamfirescu" Kulturális Központ által meghirdeti, a 350/2005-ös számú törvény alapján, vissza nem térítendő támogatású pályázati kiírását a 2023-es évre: „Sport mindenkinek”, „Kultúra”, illetve „Ifjúsági, oktatási és szabadidős projektek” kategóriákban.