Újabb szakaszba ért a Szamoson átívelő harmadik híd építése
Újabb szakaszba ért a Szamoson átívelő harmadik híd építése
A Szamoson átívelő harmadik híd az utóbbi 30 év legnagyobb szatmárnémeti beruházása, és egyedülálló építmény Románia északnyugati részén.

A Szamoson átívelő harmadik híd építési munkálatai újabb szakaszba értek, és egyre közelebb van az a pillanat, amikor a létesítmény bal és jobb oldalának összekötése megtörténhet.

„A Szamoson átívelő, a Strand utca környékén épülő híd munkálatai folytatódnak, az összekötő acélsodronyok beszerelése a folyó jobb partján zajlik. Egyre közelebb vagyunk ahhoz a pillanathoz, hogy a híd bal és jobb oldalát összekössük” – nyilatkozta Kereskényi Gábor polgármester.    

A létesítmény bal oldalán az acélsodronyok kifeszítése elkészült, néhány nap múlva a híd jobb oldalán is elkezdődnek ezek a munkálatok. 

„A hídépítésnek egy új szakaszába léptünk, a Szamos jobb partján kell a pillérhez kapcsolódó acélsodronyokat kiépíteni. Becsléseink szerint július végére ezt sikerül véglegesíteni, aztán a két oldalon kiépített acélszerkezetet középen egy 5 méteres szakasz köti majd össze” – mondta Răzvan Voinea építési felügyelő.

Időközben a kivitelezést végző Strabag az aszfaltozási, közvilágítási munkálatokat végzi.