Az Iparosotthon volt a helyszíne a leghűségesebb párok díjazásának
Az Iparosotthon volt a helyszíne a leghűségesebb párok díjazásának
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal folytatja az arany- és gyémántlakodalmat ünneplő szatmárnémeti házaspárok díjazásának hagyományát.

Április 18-án, csütörtökön az Iparosotthonban köszöntötték a hűségesküjük jubileumát idén ünneplő szatmárnémeti házaspárokat, 46 aranylakodalmat, 7 gyémántlakodalmat ünneplő házaspár mellett ezúttal egy olyan párt is, akik idén ünneplik kegyelmi lakodalmukat, azaz 70 éve fogadtak egymásnak örök hűséget.  

Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere, Cristina Ilieș és Adelin Ghiarfaș alpolgármesterekkel együtt gratulált minden házaspárnak ahhoz, hogy közös életük jelentős államosához érkeztek, és köszönetet mondott az ünnepelteknek, hogy életükkel bizonyították: a társadalom alapja a család.

„Önök a mi példaképeink, hosszú házasságuk a szeretet, elkötelezettség és kölcsönös tisztelet bizonyítéka. Ma azt ünnepeljük, hogy Önök 50, 60 és 70 éve fogadtak egymásnak örök hűséget, és a közös úton haladva leküzdötték a kihívásokat és a rutint. Jó egészséget és sok örömet kívánok önöknek, továbbra is élvezzék az együtt töltött éveket jó egészségben és szerető családjuk körében” – fogalmazott Kereskényi Gábor polgármester.

A polgármesteri hivatal minden párnak hűségoklevelet és 1000 lej értékű jutalmat ajánlott fel. A díj szimbolikus köszönetnyilvánítás, egy olyan hagyomány, amit az önkormányzat és a városi tanács a jövőben is folytatni kíván.