Visszanyeri régi fényét a Horea utcai patinás ingatlan
Visszanyeri régi fényét a Horea utcai patinás ingatlan
A beruházás összköltsége 13,66 millió lej, a megvalósítás időtartama 30 hónap.

A város egyik emblematikus épülete visszanyeri régi fényét. Aláírtuk a Horea utca 6. szám alatti épület homlokzatának és tetőszerkezetének felújításáról szóló tervezési és kivitelezési szerződést.


A beruházás összköltsége 13,66 millió lej, a megvalósítás időtartama 30 hónap. A munkálatok kivitelezője az EURAS Kft. és a K&K STUDIO DE PROIECTARE Kft. társulás.


„Szatmárnémeti egyik sötét foltját megtisztítjuk, a város emblematikus épülete visszanyeri régi fényét” — fogalmazott Kereskényi Gábor polgármester.  


Az ingatlan a szatmárnémeti műemlék épületek listáján szerepel. A város szívében megépült egykori Viktória szállodát 1910 december 16-án adták használatba, 60 szobával, a földszinten működő étterem és kávéház sok esemény és bál helyszíne volt. 


Az évek során az épületnek több tulajdonosa és bérlője is volt, rendeltetése is többször megváltozott. Az első világháború idején kórházként működött, a második világháborút követően az ingatlan helyiségeit újra felosztották, ott több szociális lakást alakítottak ki.