KERÉKPÁRVERSENY GYERMEKEKNEK IS
KERÉKPÁRVERSENY GYERMEKEKNEK IS
A Tour of Románia szervezői kerékpárversenyre invitálják a gyermekeket is Szatmárnémetiben. A verseny szeptember 5-én, hétfőn 15.30-17.40 óra között a Régi főtéren kerül megrendezésre, körversenyként vagy egyéni időfutam szerint.

A rendezvény támogatója a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, amely idén a Tour of Romania hivatalos partnere.

„Szeretnénk népszerűsíteni a sportot a gyermekeink és a fiatalok körében, és reméljük, hogy ez a verseny egy jó reklámja lesz a kerékpározásnak, akár szabadidős programként, vagy közlekedési alternatívaként is. Arra szeretnénk ösztönözni a helyi közösséget, hogy egyre többen használják közlekedési eszközként is a kerékpárt, ezért európai forrásokat is szereztünk a Batizi út és a Golescu híd közötti kerékpárút megépítésére, amely hamarosan el is készül, illetve több hasonló jellegű projektünk is folyamatban van." – nyilatkozta az esemény kapcsán Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere.

A versenyre 2 és 14 év közötti gyerekek jelentkezését várják, akik az alábbi kategóriákban versenyezhetnek:

• A-kategória, 2008-2009 között születettek;
• B-kategória, 2010-2011 között születettek;
• C-kategória, 2012-2013 között születettek;
• D1-kategória, 2014-2015 között születettek;
• D2-kategória, 2016-2017 között születettek
• Apróságok, 2018-2020 között született (triciklivel vagy pedál nélküli kerékpárral versenyezhetnek).
Az első három helyen végzett versenyzőket a Tour of Románia szervezői, a Román Kerékpáros Szövetség és az Auchan Románia díjazzák.

„Minden résztvevő emlékérmet kap, hogy emlékeikben megmaradjon ez a különleges pillanat, a dobogósok pedig külön jutalomban részesülnek. Véleményem szerint a legfontosabb jutalom az, hogy a Tour of Románia nagyszínpadán díjazzák őket, a profi szakasz kerékpárosaival együtt” – nyilatkozta Bogdan Brînza, a Román Kerékpáros Szövetség gyermekbizottságának elnöke.

A versenyen a részvétel ingyenes, a regisztráció online megvalósítható a következő linken: https://racetime.ro/events/22/register