Kezdődik az utak felújítása Szatmárnémetiben!
A jövő hét folyamán elkezdődnek a városban az útkorszerűsítési munkálatok, valamint a tél folyamán keletkezett kátyúk betömése, miután négy évre szóló, 2021. és 2025. között érvényes keretszerződést írt alá Kereskényi Gábor polgármester, amelynek értelmében ebben az időszakban a kolozsvári ARL Kft., a Strabag cégcsoport tagja végzi majd a szatmárnémeti utcák felújítását és korszerűsítését. 

A városvezető a szignózás során arra kérte a cég képviselőit, hogy legalább olyan ütemben dolgozzanak majd mint az elődjük, a szintén kolozsvári Diferit, akik a mögöttünk hagyott négy év során feleltek az útkorszerűsítésért. 


„Miután a Diferit magasra tette a mércét, nagyok az elvárásaink a közbeszerzés új nyertesével is. 2020-ban 25 szatmárnémeti utcát korszerűsítettünk, és elvárjuk, hogy legalább elérjük ezt a számot az idei évben is, sőt, ha lehetőség van rá, még növeljük is azt, hiszen egy komoly, tekintélyes cég az új partnerünk is.” – nyilatkozta a polgármester.

Mint azt a fentiekben már említettük, az ARL az osztrák Strabag cégcsoport tagja, és Szatmárnémetin kívül további hat erdélyi – Kolozs, Fehér, Máramaros, Beszterce-Naszód, Bihar és Szilágy – megyében fejti ki a tevékenységét.  2019-ben 42,8 millió eurós kereskedelmi forgalmat bonyolított le, és 265 alkalmazottja volt.