Multifunkcionális Szociális Központ Szatmárnémetiben
Megnyitotta kapuit Szatmárnémeti első Multifunkcionális Szociális Központja amely a fogyatékkal élők számára nyújt majd különböző szolgáltatásokat: többek között pszichológiai tanácsadást, fizikoterápiás és rehabilitációs kezeléseket, valamint iskola utáni oktatási tevékenységeket.

A Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság által működtetett intézmény felavatásán Kereskényi Gábor polgármester kijelentette:

„A szatmárnémeti szociális rendszer számára rendkívül fontos ez a 6,8 millió lej összértékű beruházás, amelyet európai uniós forrásokból sikerült megvalósítanunk. Elsősorban a hátrányos helyzetűek, a fogyatékkal élők és a nehéz sorsú gyermekek számára biztosítunk esélyt a felzárkóztatásra általa. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal tudja, hogy a hátrányos helyzetűeknek mire van szükségük, és azt is, hogy miként kell segíteni.”
 

A Szatmárnémeti Polgármeseteri Hivatal egy használaton kívüli fűtőház helyén építette fel a korszerű, a XXI. századi körülményeknek megfelelő épületet, minden szükséges eszközzel (irodai munkaeszközök, számítógépek, internethozzáférés, lift, riasztórendszer) felszerelve.


A Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság szakemberei szerint legalább 130, hátrányos helyzetű személy veszi majd igénybe a központ által által nyújtott szolgáltatásokat.