Nő az ösztönző támogatás összege, ha a szülő a gyermek 6 hónapos kora előtt tér vissza a munkahelyére
Nő az ösztönző támogatás összege, ha a szülő a gyermek 6 hónapos kora előtt tér vissza a munkahelyére
Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala ezúton hozza az érintettek tudomására, hogy 650 lejről 1500 lejre nő a gyermeknevelési szabadságon levő szülők munkába való visszatérését ösztönző havi támogatás összege, amennyiben a szülő a gyermek fél éves korának betöltése előtt visszatér a munkába.

Amennyiben sérült gyermeket nevel a szülő, az ösztönző támogatást abban az esetben kaphatja meg, ha a gyermek még nem töltötte be első életévét. 


A támogatási összeget egészséges gyermekek esetében 2 éves kora betöltéséig folyósítják, a fogyatékkal élő gyermek esetében ez az időszak a kicsi 3 éves korának betöltéséig tart. 
Az életbe lépő változásokkal válik elérhetővé az a 650 lejes havi támogatás, amit azok kérvényezhetnek, akik gyermeknevelési szabadságukat tölthetik 3 és 7 év közötti fogyatékkel élő gyermekük mellett, de visszatérnek a munkába, vagy dolgozni kezdenek a gyermek 2 éves életkorának a betöltését követően.


Érvényben marad továbbá a rendelet, miszerint a másik szülő 30 napos gyermeknevelési szabadságra jogosult, amennyiben helyzete megfelel a törvényi előírásoknak.


További részletekért keressék a gyámügyi hatóság irodáját a 0261.807.546-os telefonszámon vagy a [email protected] emailcímen. 


 

Dokumentumok