Pénteken nyitja meg kapuit a Húsvéti Vásár
Pénteken nyitja meg kapuit a Húsvéti Vásár
A közelgő húsvéti ünnepek alkalmából Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala, a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ, Szatmár Megye Tanácsa,  a Szatmár Megyei Hagyományőrző Forrásközpont és Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület idén is megszervezi a szatmáriak körében nagy népszerűségnek örvendő Húsvéti Vásárt.

„Arra biztatok mindenkit, hogy látogasson ki minél gyakrabban a Szatmárnémeti Húsvéti Vásárba, ahol 26 helyi termelő várja önöket. Támogassák a kézművesek és termelők munkáját. Részesítsék előnyben a helyi termékeket, támogassuk ezáltal is a helyi gazdaságot.”  - nyilatkozta Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere.


Várunk mindenkit sok szeretettel április 18-ig naponta 10.00 és 18.00 óra között a Batthyány (Corneliu Coposu) sétányon, ahol kizárólag minőségi helyi termékeket, kézműves dekorációkat és az ünnepi asztalra való finomságokat szerezhetnek be.


A vásár március 31-én 13.00 órától nyitja meg a kapuit, amelyre minden szatmári lakost nagy szeretettel várunk.


Az idei Húsvéti Vásárra számos meglepetéssel és újdonsággal készülünk. Tavaszi és húsvéti hangulat fogja uralni a sétányt és a vásár területét. 


Izgalmas és kreatív gyerekfoglalkozásokkal tesszük szebbé a legkisebbek húsvétvárását. Április 4-én illetve 13-án a Máltai Szeretetszolgálat önkénteseivel játszhatnak és kézműveskedhetnek közösen a gyerekek. Míg április 5-én illetve 12-én pedig Caravana Anima várja a csöppségeket egy örömteli "Pauza mare cu Lulu" játékos kalandozásra. A foglalkozások délutánonként 17.00 órától kezdődnek, kedvezőtlen időjárás esetén pedig a Szépművészeti Múzeumban lesznek megtartva.


Kedvező időjárás esetén a gyermekeket nyuszisimogatóval is várjuk, az alábbi program szerint:
●    április 1. (szombat), 10.00–14.00 óra között
●    április 2. (vasárnap), 10.00–14.00 óra között
●    április 7. (péntek), 12.00–18.00 óra között
●    április 8. (szombat), 10.00–14.00 óra között
●    április 14. (péntek), 12.00–18.00 óra között
●    április 15. (szombat), 10.00–14.00 óra között


További információkért kövessék a Húsvéti Vásár eseményét, illetve a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ Facebook és Instagram oldalait!