Támogatjuk a szatmári termelőket és kézműveseket!
Támogatjuk a szatmári termelőket és kézműveseket!
Ismét megnyitja kapuit a Szatmári Termékek Vására, elsősorban azok örömére, akik nagyra értékelik a kézműves termékeket és hagyományokat, illetve támogatnák a szatmári termelőket.

A május 15-én és 16-án tartandó hétvégi vásáron azok a kézművesek kerülnek az előtérbe, akik szorgalmuk és tehetségük révén kihalófélben levő mesterségeket művelnek, és adják azt tovább fiataloknak. 


A vásár során több mesterség-bemutató is lesz, amelyen az érdeklődők személyesen is megtapasztalhatják, hogyan készülnek azok a termékek, amelyek Szatmár megye hírnevét öregbítik szerte a világban. 


Kérjük Önöket, hogy a termelők portékái között válogatva vegyenek részt ezeken a mesterség-bemutatókon is, amelyeket szombaton és vasárnap egyaránt 16 és 17 óra között tartanak a Szatmári Termék Vásár egyes standjainál.


Szombaton a fazekasmesterséghez, a kézi varráshoz, bőrdiszművességhez, gyapjú kártoláshoz, porcelángyurmával való bögredíszítéshez kapcsolódó bemutatókra várják az érdeklődőket. 
Vasárnap pedig a következő mesterségekkel lehet megismerkedni: horgolás, ékszerkészítés, üvegbevonás pedignáddal, csuhé fonás, babakészítés.


Az esemény szervezője a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ és a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal támogatásával, a Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesülettel partnerségben.