Világhírű művészekkel és felejthetetlen hangulattal készül idén a Samfest Jazz & Wine
Világhírű művészekkel és felejthetetlen hangulattal készül idén a Samfest Jazz & Wine
Június 25–27-e között a dr. Fátyol Rudolf parkban és a Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermében a szatmári közönség mind a hazai, mind pedig a nemzetközileg elismert művészek és zenekarok előadásait élvezheti majd. 

Egy hétvégén át Szatmárnémeti lesz a jazz romániai fővárosa! Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ idén is megszervezi az évtizedes múlttal rendelkező jazz-fesztivált, de újragondolva azt, zenei újdonságokkal és olyan elemekkel kiegészítve, amelyek különleges hangulatot teremtenek a teljes rendezvény alatt. 


Az idei kiadásban a jazz szerelmeseinek lehetőségük nyílik meghallgatni a híres izraeli művészt, Avishai Cohent, aki egy trióval, az azerbajdzsáni zongoraművésszel, Elchin Shirinov-al, és az izraeli származású fiatal dobossal, Roni Kaspival érkezik városunkba. 


A világ legnagyobb színpadai után az Avishai Cohen Trió most egy olyan zenei műsorral érkezik Szatmárnémetibe, amely sikeresen ötvözi az eddig kiadott 17 album zenéjét, illetve a művész karrierje során a világ minden tájáról származó zenészekkel és zeneszerzőkkel folytatott zenei együttműködéseit. 


A fesztivál programjában szerepel még Amalia Gaiță, Alex Calancea Band, Sidewalk Troubadours, Jazzapella romániai előadók jazz koncertje, valamint Magyarország egyik legismertebb jazz művészének, Harcsa Veronikának előadása, aki vasárnap Gyémánt Bálinttal lép majd színpadra.


A fesztiválra a jegyek a www.bilete.ro oldalon vásárolhatók, Avishai Cohen különleges koncertjére 50 lejbe kerül egy belépő, míg a szombati és vasárnapi előadásokra 25 lejes egységáron lehet jegyet váltani. Kedvezőtlen időjárás esetén a koncertek a Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermében kerülnek megrendezésre.


A fesztiválhangulat megteremtéséről a kellemes jazz akkordok mellett a helyi borok széles kínálata gondoskodik. Ezzel kapcsolatban hamarosan újabb részletekkel szolgálunk.


Az esemény a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G.M.Zamfirescu Kulturális Központ égisze alatt kerül megrendezésre, betartva a COVID-19 terjedésének megakadályozására vonatkozó intézkedéseket. 
 

Facebook event: https://fb.me/e/1D2YAfiQq